Apple AirPods 3 Review

Na lang wachten is het dan eindelijk zover; Apple heeft op 18 oktober de AirPods 3, ook wel 3e generatie AirPods of AirPods 2021, aangekondigd. En natuurlijk hebben we ze direct geprobeerd en meteen een AirPods 3 review geschreven. Nieuwsgierig naar de uitkomsten? Lees dan snel verder…

Na lang wachten is het dan eindelijk zover; Apple heeft op 18 oktober de AirPods 3, ook wel 3e generatie AirPods of AirPods 2021, aangekondigd. En natuurlijk hebben we ze direct geprobeerd en meteen een AirPods 3 review geschreven. Nieuwsgierig naar de uitkomsten? Lees dan snel verder…

Apple’s nieuwe AirPods met Spatial Audio kosten 199 euro en zijn op 26 oktober gelanceerd. Ik heb al een paar dagen een setje getest en ik denk dat dit zomaar eens het volgende grote succes van Apple kan worden.

Onze bevindingen samengevat

Plus- en minpunten op een rijtje

Pluspunten
  • Super compact en lichtgewicht oordopjes
  • Kwaliteit van het geluid is aanzienlijk verbeterd, met een betere bass
  • Prestaties tijdens het bellen uitstekend
  • Verbeterde batterij met zes uur speeltijd zonder te laden
  • Spatial audio voor virtual-surround geluid
Minpunten
  • Geen in-ear principe zorgt voor “weglekken” van geluid.
  • AirPods Pro zijn bijna even duur.

De producteigenschappen beoordeeld

Alles wat je moet weten over de AirPods 3

Ontwerp
Ik hou echt van het kleinere ontwerp. De AirPods van de tweede generatie, die in 2019 zijn gelanceerd en die Apple nog steeds verkoopt, hebben nog steeds de originele langere steeltjes, qua ontwerp vind ik de AirPods 3 met kortere steeltjes een vooruitgang

De steeltjes ondersteunen, net als op de AirPods Pro, force touch. Dit betekent dat je zachtjes in een van de oordopjes knijpt om muziek te pauzeren of af te spelen, een oproep te beantwoorden, enzovoort. Je kunt de knop ook lang ingedrukt houden om Siri te activeren als je niet hardop “Hé Siri” wilt zeggen. Het Force touch principe werkt erg goed en intuitief; precies wat je van Apple van ver

Ik ken veel mensen die gewoon niet houden van de manier waarop de in-ear oordopjes in je gehoorgang gedrukt moeten worden, waaronder ikzelf. Dat is ook de reden dat ik voor deze variant nog altijd gebruik maakte van de vorige generatie AirPods, en niet de AirPods Pro. Ik ben dan ook erg blij met deze AirPods 3 zonder in-ear oortjes. Maar wat voor mij comfortabel is, is dat misschien niet voor jou. We hebben immers allemaal verschillende oren.

De AirPods 3 blijven in ieder geval netjes in mijn oren zitten tijdens het hardlopen en fietsen. Ze hebben een IPX-4 certificering en zijn daarmee bestand tegen regen en zweet, dus je hoeft je niet al te veel zorgen te maken als ze nat worden.

Geluidskwaliteit
En ze klinken ook veel beter dan de vorige AirPods, met een mooie diepe bas en gebalanceerd geluid. Het geluid is echt vergelijkbaar met de AirPods Pro, ze missen alleen de noice-cancelling van de AirPods Pro. De microfoons werkten ook goed tijdens een paar testgesprekken met vrienden en collega’s. Ik kreeg te horen dat ik luid en duidelijk te horen was.

Spatial audio
De AirPods 3 ondersteunen Spatial Audio, net als de AirPods Pro en AirPods Max. Dit kan een coole feature zijn. Als je tijdens een FaceTime-gesprek met meerdere mensen praat en de ene persoon zit links op het scherm en de andere rechts, dan klinkt het alsof hun stem van rechts en links in je oordopjes komt. En als je een film bekijkt op je Mac, Apple TV, iPad of iPhone, lijkt het geluid afkomstig te zijn van dat apparaat, in plaats van alleen in stereo. Het is oprecht best geinig. Het werkt op dit moment alleen nog maar met Apple diensten zoals Apple Music en Apple TV. Vind je het niet chill? Dan kun je de functie altijd uitschakelen

Case ontwerp
Het ontwerp van het AirPods 3-hoesje is nog steeds compact, hoewel het meer rechthoekig (en kleiner) is dan het AirPods Pro-hoesje. Ook is het fijn dat het hoesje draadloos opladen en opladen met MagSafe ondersteunt. Hiermee kun je het gemakkelijk bevestigen aan een MagSafe-lader, die je misschien hebt voor je iPhone 12 of iPhone 13.

Batterijduur
De batterijduur is erg goed. Apple belooft zes uur muziek voordat je de AirPods weer in de case moet doen om op te laden, en dat klopt wel aardig met hoe ik het heb ervaren. Er staat ook ongeveer vier uur gesprekstijd voor gesprekken. Het hoesje biedt een luistertijd van 30 uur inclusief de case. Ter vergelijking: de AirPods Pro hebben 4,5 uur audiotijd voordat ze moeten worden opgeladen, terwijl de AirPods van de tweede generatie vijf uur luistertijd hebben.

Huidsensor
De AirPods van de derde generatie hebben een kleine huidsensor in het apparaatje die kan detecteren wanneer ze in je oren zitten. Apple zegt dat dit nauwkeuriger is dan de nabijheidssensoren in zijn andere AirPods, zodat ze betrouwbaarder automatisch worden uitgeschakeld wanneer ze op een bureau worden gelegd of niet in je oren zitten.

Zoek mijn…
De AirPods 3 ondersteunen Zoek mijn, op dezelfde manier als de AirPods Pro en Max dat doen. Dus als je het hoesje of zelfs maar één knopje kwijtraakt, kun je de Zoek mijn-app op je iPhone, Mac of iPad openen en die helpt je dan om ze terug te vinden als ze binnen bereik zijn.

Welke verbeteringen hebben de AirPods 3?

Mindere punten

Er is geen noice-cancelling. Dit is een “open” ontwerp, wat betekent dat Apple niet probeert om geluid van buitenaf af te sluiten, en het maakt en verkoopt deze voor mensen die de voorkeur geven aan die optie. Toch is 199 euro meer dan sommige hoofdtelefoons die wel noice-cancelling hebben.

Er zijn momenten dat noice-cancelling wel heel prettig is. Bijvoorbeeld als je aan het hardlopen bent en het waait hard. Het geluid wordt dan, zonder noice-cancelling, nog wel eens overstemd door de gierende wind. Met noice-canelling op de AirPods Pro wordt het geluid van de wind gedempt en kun je je volledig concentreren op de muziek of podcast.

Dé hamvraag…

Zijn de AirPods 3 het geld waard?

AirPods 3 vs AirPods Pro vs AirPods 2
AirPods 3
VS
AirPods Pro
VS
AirPods 2
Spatial audioInnovatief 3D geluid
VS
VS
In-ear principeHate it or love it
VS
VS
Noice-cancellingSluit je helemaal af van je omgeving
VS
VS
Compact ontwerpLange vs. korte steeltjes
VS
VS

De AirPods 3 zijn de beste AirPods zonder het in-ear principe. Vind jij het in-ear principe, net als ik, ook minder prettig? Dan zijn de AirPods 3 absoluut het geld waard. Het geluid is uitstekend, ze zitten comfortabel, de batterij gaat lang mee en ze kunnen draadloos worden opgeladen.

Maar als je wel noice-cancelling wil en je vindt in-ear oordopjes prima? Dan kun je misschien wel beter kiezen voor de AirPods Pro, die iets duurder zijn:

Of ga voor de vorige generatie AirPods, waar nu mooie kortingen op zitten:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0