beste airfryer

Beste airfryer 2022: Top 5 getest!

De airfryer is het alternatief voor de ouderwetse frituurpan. Maar welke airfryer bakt jouw friet het krokantst? Wat is de beste airfryer 2021? Ontdek het in deze test!

Ben je er al uit? Kies dan gelijk jouw favoriete airfryer op Bol.com of Amazon:

In deze review vergelijken we de vijf beste airfryers. Benieuwd naar de nummer 1? Lees dan snel verder.

We kunnen alvast verklappen dat Philips het absolute nummer 1 merk is voor Airfryers. Van de vijf getest airfryers, zijn er twee van Philips. Andere goede airfryer merken zijn Tefal en Inventum.

Wat is een airfryer precies?

Een airfryer is een frituurpan (friteuse) die voor het grootste gedeelte werkt op hete lucht in plaats van olie/frituurvet. Zo heb je veel minder olie nodig dan bij een reguliere friteuse en dat zorgt ervoor dat het eten een stuk gezonder is.

Het is overigens een misvatting om te denken dat je alleen maar snacks en patat kunt bakken met een airfryer. Ook groente en vlees kun je er uitstekend mee bereiden met. Je kunt zelfs taarten bakken met een airfryer! Genoeg informatie over de airfryer, snel over naar de top 5!.

Top 5 beste airfryers 2021

1

Philips Avance Airfryer XXL HD9650 – best getest!

beste-airfryer-2020-Philips Avance Airfryer XXL HD9650:90 - Hetelucht friteuse

Beoordeling: 4.8/5
Adviesverkoopprijs: € 219,-

Bekijk en bestel meteen op Amazon
Bekijk en bestel meteen op Bol.com


Naar de testresultaten

2. Philips Airfryer XL HD9247/90
3. Tefal EasyFry Precision EY – Beste koop!
4. Inventum Heteluchtfriteuse GF254HLD
5. Princess Digital Aerofryer XL 182020

Airfryer Testresultaten 2021

1. Philips Avance Airfryer XXL / HD9650 – best getest!

Adviesverkoopprijs: € 219,-
Gewicht: 7.790 gram
Max. bakcapaciteit: 1.400 gram patat
Anti geur: Ja

beste-airfryer-2020-Philips Avance Airfryer XXL HD9650:90 - Hetelucht friteuse
Frituurkwaliteit
Formaat
Gewicht
Prijs/kwaliteit
Extra’s

Testoordeel

Hoe kan het ook anders. De geestelijk vader van de airfryer heeft de beste airfryer 2021. En wel met de Philips Avance Airfryer XXL (HD9650). Met een eindbeoordeling van een 4,6/5 wordt -ie net wat beter beoordeeld dan de nummer 2.

Deze airfryer wordt geroemd om de frituurkwaliteit en de multifunctionaliteit. Friet en snacks komen perfect krokant uit het apparaat maar los van de traditionele frituursnacks kun je hier nog veel mee bakken en braden. Eieren koken, taart bakken, vlees grillen. Bijna niets is te gek voor de Philips Avance Airfryer XXL. Kortom, de terechte winnaar van de uitverkiezing voor beste airfryer van 2021!

Bekijk en bestel op Amazon

4.8

2. Philips Airfryer XL / HD9247/90

Adviesverkoopprijs: € 209,-
Gewicht: 7.000 gram
Max. bakcapaciteit: 1.200 gram patat
Anti geur: Ja

Frituurkwaliteit
Formaat
Gewicht
Prijs/kwaliteit
Extra’s

Testoordeel

Het kleinere zusje (of broertje) van de nummer 1. Eigenlijk kunnen we dus ook kort zijn over het testoordeel. Het enige minpuntje t.o.v. de XXL is het feit dat de inhoud kleiner is, waardoor je minder tegelijkertijd kunt airfryen. Maar dit nadeel geldt eigenlijk alleen als je bijv. voor een groep van 4 personen of meer wil bakken. In alle andere gevallen is de Philips Airfryer XL een net iets goedkoper alternatief dan de XXL. Dat prijsverschil vinden wij dermate klein, dat de XL een nummer twee positie pakt.

Bekijk en bestel op Amazon.nl

4.6

3. Tefal EasyFry Precision / EY4018beste koop!

Adviesverkoopprijs: € 99,-
Gewicht: 4.500 gram
Max. bakcapaciteit: 1.200 gr. patat
Anti geur: Ja

Frituurkwaliteit
Formaat
Gewicht
Prijs/kwaliteit
Extra’s

Testoordeel

De beste koop uit de test is voor Tefal. De Tafel EasyFry Precision heeft verrassend veel ruimte om te frituren en is bovendien een stuk lichter dan de nummer 1 en 2. Nadeel is dat het apparaat wat minder goed frituurt/bakt dan die van Philips. Snacks komen er simpelweg wat minder krokant uit. Door langer te frituren krijg je toch nog krokante snacks en patat. Ook maakt de Tefal EasyFry Precision een stuk meer geluid tijdens het airfryen.

Bekijk en bestel op Amazon

4.2

4. Inventum Heteluchtfriteuse / GF254HLD

Adviesverkoopprijs: € 69,-
Gewicht: 4.500 gram
Max. bakcapaciteit: 800 gram patat
Anti geur: Ja


Inventum GF254HLD - Heteluchtfriteuse

Frituurkwaliteit
Formaat
Gewicht
Prijs/kwaliteit
Extra’s

Testoordeel

Op nummer 4 staat de eerste heteluchtfriteuse van het merk Inventum. Dit Nederlandse merk levert een uitstekend airfryer qua prijs/kwaliteit. Snacks worden mooi goudbruin, het touchscreen display werkt naar behoren en het formaat is groot genoeg om voor twee personen een prima maaltijd op tafel te zetten.

Toegegeven, voor het beste krokante resultaat kies je toch voor Philips maar ook Inventum heeft een prima alternatief voor de traditionele frituurpan.

Bekijk en bestel op Amazon

4.2

5. Princess Digitale Aerofryer XL / 182020

Adviesverkoopprijs: € 79,-
Gewicht: 4.600 gram
Max. bakcapaciteit: 800 gram patat
Anti geur: Ja


Princess Digitale Aerofryer XL 182020

Frituurkwaliteit
Formaat
Gewicht
Prijs / kwaliteit
Extra’s

Testoordeel

De Princess Digitale Aerofryer eindigt met een gemiddelde beoordeling van 4/5 op plek 5. Wat opvalt aan deze airfryer is dat hij erg snel warm wordt en dat hij makkelijk schoon te houden is. De frituurkwaliteit is naar behoren, zeker voor de prijs.

Wel raden we aan om, tijdens het bakken van friet, de frietjes tussendoor goed door elkaar te schudden zodat ze rondom goudbruin worden. Dit was bij de andere airfryers in veel mindere mate nodig.

Bekijk en bestel op Amazon

4

Airfryer kiezen: De koopgids

Voordat je bepaalt wat voor jou de beste airfryer is, hebben we door het veelvuldig testen een aantal belangrijke inzichten opgedaan. Reviewkoning zou Reviewkoning niet zijn als we deze inzichten niet met jou zouden delen. In de koopgids hebben we alle inzichten voor je op een rijtje gezet, zodat jij weet waar je op moet letten.

💶 Wat kost een airfryer ongeveer?

Een airfryer is over het algemeen een stuk duurder dan een friteuse. Dat is dus eigenlijk al het eerste waar je rekening moet houden. Waar je bij een frituurpan onder de 50 euro zeker klaar bent, begint het bij een goede airfryer pas vanaf 70 euro. Maar hiervoor heb je een ongelofelijk veelzijdig apparaat waarmee naast frituursnacks ook taarten en brood mee kunt bakken en zelfs groente kunt grillen. Wil jij een goede airfryer? Wees je er dan van bewust dat je zeker 70 euro moet investeren. Onze bescheiden mening is wel dat dit het geld meer dan waard is. Zeker als je dat vergelijkt met een friteuse. Onze beste prijs/kwaliteit optie is de Tefal EasyFry Precision voor slechts 99 euro. Een airfryer die qua grootte en inhoud in de buurt komt bij de Philips Avanace Airfryer XXL en qua prijs slechts een fractie daarvan is.

🍟 Wat is de ideale grootte / inhoud?

De grootte van de airfryer is een hele belangrijke. Dit bepaalt namelijk hoeveel je tegelijkertijd kunt frituren. In de test drukken we de grootte en inhoud van de airfryers uit in maximale bakcapaciteit. Dit meten we vervolgens in de hoeveelheid gram patat. DE airfryer uit de test met de meeste bakcapaciteit is de Philips Avance Airfryer XXL met een bakcapaciteit van maar liefst 1.400 gram patat. Deze airfryer is dan ook dé beste keuze voor gezinnen van vier of meer personen. Ben je alleen, met zijn tweeen of met een gezin van drie? Dan is de Inventum heteluchtfriteuse een uitstekende keuze voor slechts 69 euro.

🧼 Airfryer schoonmaken en -houden: hoe doe je dat?

Voor alle airfryers uit de test geldt dat schoonmaken van essentieel belang is. Natuurlijk voor de hygiene maar zeker ook voor de smaak. Net zoals je je koffieapparaat regelmatig moet ontkalken om een goede smaak te houden, moet je je airfryer regelmatig schoonmaken. De meeste tips voor het schoonmaken van je airfryer gelden voor alle apparaten, ongeacht merk, type of model. Zorg er in ieder geval voor dat je alle onderdelen regelmatig schoonmaakt:

  • De mand;
  • De opvangbak;
  • Het verwarmingselement.

Let op; niet alle onderdelen van elke airfryer kunnen altijd schoongemaakt worden in de vaatwasser. Check dit altijd in de gebruiksaanwijzing van het apparaat. Meer tips over het schoonmaken van je heteluchtfriteuse lees je bijv. in dit artikel op Handyman.nl.

airfryer schoonmaken 1 1
airfryer schoonmaken 3 1

Genoeg aanvullende informatie, op naar de conclusie van deze test met de top 5 beste airfryers van 2021!

Conclusie

Eigenlijk kun je geen slechte keuze maken als je één van de airfryers uit de top 5 kiest. Eigenlijk bakken ze allemaal mooi goudbruin en krokant. Heb je een (groot) gezin, kies dan voor een airfryer van Philips. Ben je alleen of met z’n tweeën? Dan volstaat een airfryer van Princess, Tefal of Inventum. Houd er rekening mee dat de airfryers van Philips daardoor ook wat zwaarder zijn dan de andere uit de test.

Airfryer kopen

Heb jij je keuze gemaakt en ben je klaar om de beste airfryer 2021 te kopen? We adviseren dan om deze aan te schaffen bij Bol.com.

Reviewkoning-profiel

Reviewkoning van beroep. Zorgt ervoor dat verkeerde keuzes voorgoed verleden tijd zijn.

Delen maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *