beste black friday deals 2020

Beste Black Friday deals 2020 – De enige gids die je nodig hebt!

Black Friday komt eraan, genoeg reden voor de ultieme en enige Black Friday gids die jij nodig hebt. Ontdek als eerste de beste Black Friday deals voor 2020! In deze gids ontdek je natuurlijk de beste deals maar ook handige tips en belangrijke valkuilen van dit koopfestijn.

Te beginnen met de állerbeste deals van Bol.com, Coolblue en Amazon!

bol.com logo achtergrond 2
coolblue logo achtergrond 2
Amazon logo achtergrond 1

Meer deals:

Electronica & Fashion deals
BCC
Mediamarkt
About You
H&M
Zalando


Home & Living deals
Intratuin
Kees Smit
Hema
Fonq
Blokker
Leen Bakker

Black Friday tips voor jou als consument

1. Pas op voor “nep” deals

Steeds vaker zie je dat retailers hun normale prijzen verhogen zodat kortingen hoger lijken. Met de nadruk op lijken want in werkelijkheid betekent een hogere korting natuurlijk niet dat je ook altijd de laagste prijs betaalt.

2. Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Dat brengt ons ook meteen bij tip nummer twee. Heb jij een bepaald product op het oog? Gebruik dan een website zoals Reviewkoning om deals te vergelijken. Het lijkt misschien op preken voor eigen parochie maar wij zijn echt onafhankelijk. We krijgen weliswaar een kleine commissie wanneer je via een link op onze website een aankoop doet, dat krijgen we van elke site. En daarom kunnen wij wel onafhankelijk advies geven. We updaten deze pagina dagelijks zodat we altijd de beste en meest actuele deals kunnen bieden. Sla ‘m dus op in je favorieten zodat je elke dag een kijkje kunt nemen.

3. Maak een wishlist en begin vroeg met vergelijken

Bepaal voor jezelf wat je écht graag wil hebben of écht nodig hebt. Begin vervolgens al vroeg met zoeken en vergelijken. Black Friday is officeel de vrijdag voor Thanksgiving (27 november), maar (web)winkels beginnen soms al eerder. Ons advies; begin al ruim voor deze datum met zoeken naar de producten op jouw wishlist. Niet alleen omdat jij dan als eerste op de hoogte bent van de beste deals maar ook omdat je dan goed weet hoe deze producten zich in prijs ontwikkelen vóór Black Friday. Je zult je dan ook niet snel vallen voor een “nep” deal.

Check de retourvoorwaarden (tijdens Black Friday)

Veel mensen doen tijdens Black Friday aankopen voor Sinterklaas en sommige mensen zelfs al voor Kerst. Kerstmis is natuurlijk pas drie volle weken later en dus wil je wel weten of je producten die je in de periode van Black Friday (of Cyber Monday) koopt dan nog wel kunt retourneren. Er zijn (web)winkels waar je binnen twee weken moet retourneren.

Beste Black Friday deals Bol.com

Natuurlijk doet Bol.com, als grootste webwinkel van Nederland, mee met Black Friday. De (korte) geschiedenis leert dat Bol.com de webwinkel is met de beste deals tijdens BF. Sowieso heeft het paradepaardje van Ahold-Delhaize al super scherpe aanbiedingen maar tijdens hét jaarlijkse online koopevenement doen ze er nog een schepje bovenop. Houd deze pagina in de gaten om de beste Bol.com deals als eerste te spotten!

Beste Black Friday deals Amazon

2020 zou het jaar van Amazon in Nederland moeten worden. De grootste webwinkel ter wereld is dit jaar pas officieel begonnen in ons kikkerlandje en de verwachting is dan ook dat ze groots gaan uitpakken tijdens Black Friday. We zagen dit jaar al dat Amazon met sommige producten fors goedkoper was dan Nederlandse webwinkels als Bol en Coolblue. We zagen dit bijvoorbeeld bij de Apple AirPods Pro (beste draadloze oordopjes van 2020).

Beste Black Friday deals Coolblue

Hoewel Coolblue niet bepaald bekend staat als prijsvechter kun je er vanuit gaan dat de blauwe webwinkel van Pieter Zwart ook gaat stunten met aanbiedingen tijdens Black Friday. Denk bijvoorbeeld aan keukenapparatuur, laptops, televisies, witgoed etc. De exacte invulling is ook bij Coolblue nog niet bekend. Bookmark deze pagina dus om de nieuwste updates en ontwikkelingen omtrent Black Friday in de gaten te houden!

Veelgestelde vragen omtrent Black Friday

 1. 🗓 Wanneer is Black Friday?

  De officiële start van Black Friday is de dag na Thanksgiving (een Amerikaanse feestdag). Dat betekent dat Black Friday dit jaar aftrapt op 27 november. Maar veel (web)winkels beginnen steeds eerder met acties en aanbiedingen. De inschatting is dat de eerste Black Friday deals al rond 20 november van start gaan. Maar houd dit artikel goed in de gaten om als eerste de beste deals te krijgen.

 2. ❓ Wat is Black Friday en waar komt het vandaan?

  Black Friday is ontstaan als het begin van het inkopen doen voor de feestdagen. In Amerika gaan sommige winkels hiervoor zelfs middenin de nacht open en Nederlandse winkels lijken dit voorbeeld steeds meer op te volgen. Voor de naam Black Friday doen twee theorieën de ronde. De eerste theorie stelt dat Black Friday voor het eerst genoemd werd in de Amerikaanse stad Philadelphia in de jaren 50. De politie in deze stad gebruikte deze om te verwijzen naar de gigantische verkeersdrukte als gevolg van alle koopjesjagers die naar de stad trokken.

  De tweede theorie stelt dat de term Black Friday voor het eerst gebruikt werd in 1981 voor het feit dat de dag na Thanksgiving de eerste dag in het jaar is dat winkeliers zwarte cijfers konden schrijven. Oftewel; er werd door winkeliers voor het eerst winst gemaakt in plaats van verlies (waar rode cijfers bijhoren).

  Vanaf 2015 werd Black Friday pas echt een serieuze aangelegenheid in Nederland en België, getuige ook onderstaande grafiek. Hierin is duidelijk te zien dat mensen passen begonnen met zoeken naar “black friday” in Google vanaf 2015. Sindsdien loopt het aantal zoekopdrachten exponentieel op. Het aantal zoekopdrachten in Google is een goede indicator naar de vraag naar een bepaald onderwerp. (bron van deze informatie)
  black friday trend nederland

 3. 🗓 Hoe lang duurt Black Friday

  Officieel duurt Black Friday natuurlijk maar een dag (niet voor niets heet het Black Friday 😉). Maar eigenlijk gaan de aanbiedingen vaak het hele weekend door en zijn er steeds meer (web)winkels die al beginnen met stunten voor Black Friday. Uiteindelijk eindigt het koopfestijn op maandag met Cyber Monday. Cyber Monday is specifiek in het leven geroepen voor webwinkels. Officieel duurt Black Friday dus één dag maar als we het weekend en Cyber Monday meerekenen dan is er dus zeker vier dagen lang sprake van sale en aanbiedingen.

 4. 🏬 Welke (web)winkels doen mee aan Black Friday 2020?

  Je kunt er zeker vanuit gaan dat de grotere (web)winkels meedoen met Black Friday. Welke (web)winkels exact meedoen is nog even afwachten. Houd je oog op deze pagina om als eerste op de hoogte te zijn van welke winkels meedoen aan Black Friday 2020.

Reviewkoning-profiel

Reviewkoning van beroep. Zorgt ervoor dat verkeerde keuzes voorgoed verleden tijd zijn.

Delen maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *