beste-bluetooth-speaker-2020

Beste bluetooth speaker 2022: top 6 getest!

De bluetooth speaker, misschien wel de populairste gadget van de afgelopen tijd (wat ons betreft samen met de slimme elektrische tandenborstel). Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben we de beste bluetooth speakers voor elke prijsklasse getest. Ontdek de testresultaten!

Wat is een bluetooth speaker?

Met een bluetooth speaker bedoelen we een speaker die in ieder geval via bluetooth (draadloos) te koppelen is. Dat betekent niet dat de speakers niet ook op een andere manier gekoppeld kunnen worden, bijvoorbeeld via WiFi of met een kabel. Maar om in aanmerking te komen voor een opname in deze review, moet de speaker dus via bluetooth te koppelen zijn.

Top 6 beste bluetooth speakers 2021

Omdat de ene bluetooth speaker de andere niet is hebben we deze test onderverdeeld in drie klasses:

 • Budgetklasse: speakers onder de 60 euro;
 • Middenklasse: speakers tussen de 60 en 160 euro;
 • Premiumklasse: speakers van boven de 160 euro.

Premiumklasse

 1. Bose SoundLink RevolveBest getest!
 2. Harman Kardon Go+Play

Middenklasse

 1. JBL Charge 4
 2. Ultimate Ears BOOM 2

Budgetklasse

 1. Ultimate Ears WONDERBOOMBeste koop!
 2. JBL Go 3

Bluetooth speaker kiezen; de koopgids

📻 Waar op letten bij het kopen van een bluetooth speaker?

Een goede bluetooth speaker moet voldoen aan een aantal criteria. Om het testen zo eerlijk mogelijk te kunnen doen hebben we elke speaker op deze criteria beoordeeld:

 • Geluidskwaliteit
 • Accuduur
 • Draagbaarheid
 • Design
 • Extra’s

Ook hebben we gekeken naar de IP-certificering. Oftewel, in welke mate de speakers waterdicht zijn. Meer informatie over IP certificeringen vind je hier.

💰 Wat kost een bluetooth speaker ongeveer?

Je hebt bluetooth speakers al vanaf 10 euro. Echter raden wij van Reviewkoning deze speakers niet aan. Het lijkt misschien goedkoop maar deze apparaten zijn in onze ervaring niet duurzaam. Wij adviseren echt om in ieder geval 29 euro te investeren zodat je voor de JBL Go 2 kunt gaan, een van de beste budget bluetooth speakers.

🏖️ Welke bluetooth speaker voor welke situatie?

Als je een bluetooth speaker gaat kopen is het natuurlijk vooral belangrijk waarvoor je de box gaat gebruiken. Wil je iets compacts wat je makkelijk meeneemt naar het strand of naar de badkamer omdat je niet zonder muziek kan tijdens het douchen? Dan kun je het beste iets nemen uit de budget- of de middenklasse.

Ben jij een echte audiofiel, ben je bereid om iets meer te investeren én is het feit dat -ie draagbaar vooral mooi “meegenomen”? Ga dan voor de permiumklasse. De geluidskwaliteit van deze speakers is echt superieur aan die uit de budget- en middenklasse.

🌐 Bluetooth speaker of WiFi speaker?

Zoals al eerder in dit artikel benoemd is een voorwaarde om in deze test te worden meegenomen een bluetooth connectiviteit. We hebben bewust voor bluetooth gekozen, simpelweg omdat je deze koppeling altijd tot stand kan brengen. Op alle devices zit tegenwoordig wel een bluetooth verbinding en deze kun je dan ook t.a.t. verbinden.

Terwijl je bij een WiFi speaker natuurlijk afhankelijk bent van of je wel of geen WiFi verbinding tot je beschikking hebt. Het mooie van een compacte speaker, is dat je hem overal mee naar toe kunt nemen. Het zou zonde zijn als je dan niet kunt koppelen omdat je geen WiFi verbinding hebt. Is draagbaarheid voor jou niet belangrijk? Dan zou een WiFi speaker ook een optie kunnen zijn. Echter, in deze test, is draagbaarheid als beoordelingscriterium meegenomen.

Bluetooth speaker testresultaten 2021

Nu je weet waar we op gelet hebben en welke informatie voorafgaand aan het kopen goed is om te weten, is het tijd om de testresultaten kenbaar te maken.

Testresultaten premium bluetooth speakers

1. Bose SoundLink Revolve

Adviesverkoopprijs: € 229,-
Waterbestendig: Ja – IP64 – Beschermd tegen opspattend water
Accuduur: 12 uur

Bose SoundLink Revolve

Geluidskwaliteit
Accuduur
Draagbaarheid
Design
Extra’s

Beoordeling

In een woord; WOW! Bose heeft zichzelf weer eens overtroffen als het aankomt op geluidskwaliteit in een toch relatief compacte behuizing. De hoge en lage tonen zijn (voor een bluetooth speaker) echt ongeëvenaard. Ik, als echte audiofiel, zou dan ook altijd geluidskwaliteit boven accuduur stellen, maar dat is persoonlijk. Is geluid voor jou ook belangrijker dan accuduur of de handzaamheid? Dan zou ik stoppen met twijfelen en meteen gaan voor de Bose SoundLink Revolve.

Bovendien is de (zilver)grijze variant qua design ook het strakst van allemaal. Enige kleine minpuntje is dat hij niet volledig waterdicht is (alleen tegen opspattend water).

Op Amazon nú tijdelijk hoge korting op Bose als je Amazon Prime hebt. Let op; je kunt een maand gratis gebruik maken van Amazon Prima en voor de eerste betaling weer opzeggen. Zo kun je toch gebruik maken van de korting zonder dat je betaalt voor Amazon Prime.

Bekijk en bestel op Amazon

4.6

2. Harman Kardon Go+Play

Adviesverkoopprijs: € 199,-
Waterbestendig: nee
Accuduur
: 8 uur

Harman Kardon Go+Play

Geluidskwaliteit
Accuduur
Draagbaarheid
Design
Extra’s

Testresultaten

Ok, de Harman Kardo Go Play is qua geluidskwaliteit absoluut gelijkwaardig aan de Bose SoundLink Revolve. En ook qua design is dit een van de mooiere bluetooth speakers die je gaat tegenkomen. Toch is er een reden waarom deze niet op 1 staat bij beste premium bluetooth speakers. Hij is gewoon een stuk minder compact en handzaam dan de andere boxjes uit de test.

En dat is prima als je ‘m vooral voor thuis gebruikt. Maar wil jij je speaker graag mee kunnen nemen naar het strand of op vakantie? Dan is de Go+Play waarschijnlijk niet jouw speaker. Maar zoek je een bluetooth speaker met top geluid voor in of rondom het huis? Dan zou ik niet langer wachten.

4.3

Testresultaten middenklasse bluetooth speakers

1. JBL Charge 4

Adviesverkoopprijs: € 139,-
Waterbestendig: Ja – IPX7 – Beschermd tegen regen
Accuduur: 20 uur

JBL Charge 4 Zwart

Geluidskwaliteit
Accuduur
Draagbaarheid
Design
Extra’s

Beoordeling

Bij de middenklasse speakers scoort JBL wel de hoogste positie. De JBL Charge 4 is echt een wonderbaarlijke box. Hij heeft eigenlijk alles; goede geluidskwaliteit, lange accuduur van 20 uur, draagbaar formaat en hij is ook nog spatwaterdicht. Tel daar de schappelijke prijs van 129 euro bij op, en je hebt een terechte winnaar.

De naam doet het misschien al vermoeden maar met de JBL charge 4 kun je ook nog eens andere apparaten opladen. Door de USB-aansluiting tover je deze speaker in een handomdraai om in een heuse powerbank.

4.5

2. Ultimate Ears BOOM 3

Adviesverkoopprijs: € 119,-
Waterbestendig: Ja – IP67 (30 minuten bij een diepte van 1 meter)
Accuduur: 15 uur

Ultimate Ears BOOM 3

Geluidskwaliteit
Accuduur
Draagbaarheid
Design
Extra’s

Beoordeling

Tot nu toe is deze test een strijd tussen JBL en Ultimate Ears. En ook de nummer 2 beste middenklasse bluetooth speaker is een speaker van Ultimate Ears. In grote lijnen vergelijkbaar met de Charge van JBL maar met 15 uur is een volledige lading net wat sneller leeg en de BOOM 3 heeft geen handig oplaadpunt.

Maar de Ultimate Ears BOOM 3 is dan ook een paar tientjes goedkoper. Zoek jij iets voor onder de 120 euro? Dan zou dit wel eens jouw speaker kunnen zijn.

4.5

Testresultaten budget bluetooth speakers

1. Ultimate Ears WONDERBOOM

Adviesverkoopprijs: € 59,-
Waterbestendig: Ja, IPX7 – Tot 30 minuten en tot een diepte van 1 meter
Accuduur: 10 uur

Ultimate Ears WONDERBOOM - Bluetooth speaker

Geluidskwaliteit
Accuduur
Draagbaarheid
Design
Extra’s

Beoordeling

De Ultimate Ears WONDERBOOM is de nummer 1 beste budget bluetooth speaker voor 2021. Deze kleine alleskunner scoort goed op elk punt. Het compacte formaat in combinatie met de geluidskwalieit en de waterbestendigheid is erg indrukwekkend. En dat voor slechts 59 euro. Ideaal om mee te nemen naar het strand of om op te gaan in je muziek tijdens het douchen.

Kleine minpuntjes: geen batterij-status en de bij hoog volume zijn de hoge tonen niet helemaal zuiver.

4.4

2. JBL Go 2

Adviesverkoopprijs: € 29,-
Waterbestendig: Nee
Accuduur: 5 uur

JBL Go 2 Zwart

Geluidskwaliteit
Accurduur
Draagbaarheid
Design
Extra’s

Beoordeling

De eerste (maar niet de laatste) bluetooth speaker van het audiomerk JBL. Dit merk is van dezelfde maker als het wat meer premium audio merk Harman Kardon. Een goede speaker maken kun je dus wel aan ze overlaten. En dat bewijzen ze met de handzame JBL GO 2.

Het formaat doet misschien iets anders vermoeden maar er komt behoorlijk wat volume uit dit apparaatje. En de kwaliteit is echt heel behoorlijk. Door een lagere accuduur en het feit dat -ie niet waterbestendig is, komt deze bluetooth speaker van JBL op plek 2.

4.2

Infographic van deze test

DE BESTE BLUETOOTH SPEAKERS-INFOGRAPHIC

Conclusie

Blueooth speakers zijn er in allerleis soorten, maten en prijsklasses. Met dit onderzoek hebben we geprobeerd om voor alle prijsklasses en alle wensen een objectieve test neer te zetten. Of je nu een budget hebt van onder de 60 euro of een budget van €150+. Ga je voor een JBL, Bose, Ultimate Ears of Harman Kardon? Dan zit je eigenlijk altijd goed. Speakers onder de 20 euro adviseren wij niet, simpelweg omdat ze geen waar voor je geld bieden. Spaar dan liever iets langer door voor de JBL Go 2 (€ 29,95) of de Ultimate Ears WONDERBOOM (€ 59,95).

Heb je een keuze gemaakt en wil je nu jouw nieuwe bluetooth speaker kopen? Klik dan op onderstaande link.

Reviewkoning-profiel

Reviewkoning van beroep. Zorgt ervoor dat verkeerde keuzes voorgoed verleden tijd zijn.

Delen maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *