beste-draadloze-oordopjes-2020-artikel

Beste draadloze oordopjes 2020; draadloze oortjes getest

Sinds Apple de kenmerkende en baanbrekende volledig draadloze AirPods op de markt bracht, komt de één na de andere producent met een eigen lijn van draadloze oortjes. Maar wat zijn de beste draadloze oordopjes van al die verschillende soorten? Wij hebben het voor je uiteengezet. Ontdek het in de draadloze oordopjes test 2020 van Reviewkoning!

De top 5 beste draadloze oordopjes 2020

1

Apple AirPods ProBEST GETEST

Beste draadloze oordopjes 2020 - Apple AirPods Pro

Beoordeling: 4,9/5
Adviesverkoopprijs: € 279,-


Bekijk en bestel meteen op Bol.com
Naar de testresultaten

2

Bose Soundsport Free

Bose Soundsport Free
Beoordeling: 4,7/5
Adviesverkoopprijs: € 199,-


Bekijk en bestel meteen op Bol.com
Naar de testresultaten

3

Samsung Galaxy BudsBESTE PRIJS / KWALITEIT

Samsung Galaxy Buds
Beoordeling: 4,4/5
Adviesverkoopprijs: € 129,95


Bekijk en bestel meteen op Bol.com
Naar de testresultaten

4

Apple AirPods 2

Apple AirPods 2
Beoordeling: 4,4/5
Adviesverkoopprijs: € 159,-


Bekijk en bestel meteen op Bol.com
Naar de testresultaten

5

Philips SHB2505VOORDELIGE AANKOOP

Philips SHB2505
Beoordeling: 4,1/5
Adviesverkoopprijs:
€ 49,-

Bekijk en bestel meteen op Bol.com
Naar de testresultaten

De testresultaten

De nummer 1 getest

1. Apple AirPods ProBEST GETEST

Adviesverkoopprijs: € 259,-
Noice cancelling: Ja
Accuduur (incl. oplaadcase): Tot 24 uur


Beste draadloze oordopjes 2020 - Apple AirPods Pro

Geluidskwaliteit
Accuduur
Draagcomfort
Design
Extra’s

Beoordeling

Apple fan of niet, om de AirPods Pro kun je niet heen. Werkelijk alles klopt aan deze draadloze oordopjes. Het is voor het eerst in de (korte) geschiedenis van Reviewkoning.nl dat wij een bijna perfecte score uitdelen (4,9/5). Maar de betere variant van de normale AirPods verdient deze score dubbel en dwars.

Zet noise-cancelling aan en je bent volledig afgesloten van de buitenwereld. En het geluid is echt geweldig. Of je nu van genres houdt met veel lage / bass tonen of van genres met veel hoge tonen, deze oortjes zullen je niet teleurstellen. Ook zitten de AirPods Pro erg prettig in je oren en heb je niet gevoel dat ze elk moment uit kunnen vallen.

Mooie extra functie is de zogenaamde Zoek Mijn functie. Ben je je een of beide oordopjes kwijt geraakt? Dan heb je de mogelijkheid om de oordopjes te traceren via Zoek Mijn iPhone app.

Het zijn wel gelijk verreweg de duurste uit de test dus als prijs en prijs / kwaliteit voor jou belangrijk zijn, dan zou je misschien voor die van Samsung of Philips kunnen kiezen. Wil jij simpelweg het beste (volgens ons) wat er te krijgen is? Zoek dan niet verder…

4.9

De nummer 1 prijs / kwaliteit

3. Samsung Galaxy Buds – PRIJS - KWALITEIT

Adviesverkoopprijs: € 129,95
Noice-cancelling: nee
Accuduur (incl. oplaadcase): Tot 11 uur

Samsung Galaxy Buds

Geluidskwaliteit
Accuduur
Draagcomfort
Design
Extra’s

Beoordeling

Dé prijs / kwaliteit topper van Reviewkoning. De hoge en lage tonen zijn mooi uitgebalanceerd en de Samsung Galaxy Buds zitten comfortabel in je oorschelp. Ook hebben de Galaxy Buds een ambient-functie waarmee je omgevingsgeluiden kunt filteren. Met één druk op de knop zorg je ervoor dat je het geluid in je omgeving minder goed hoort en nog meer in de muziek uit je Galaxy Buds wordt gezogen.

Wil je de absolute top qua geluidskwaliteit? Dan kun je beter voor Bose of de AirPods Pro van Apple kiezen. Maar wil je kwalitatief goed geluid en vind je een scherpe prijs belangrijk? Dan zijn de Galaxy Buds gewoon erg geschikte draadloze oordopjes. De Galaxy Buds zijn de enige oortjes met een IPX-certificering. De IPX2-certificering betekent dat ze stofdicht zijn.

4.5

De nummer 1 voordelige koop (onder de 50 euro)

5. Philips SHB2505VOORDELIGE KOOP

Adviesverkoopprijs: € 49,95
Noice-cancelling: Nee
Accuduur (incl. oplaadcase): Tot 12 uur

Philips SHB2505

Geluidskwaliteit
Accuduur
Draagcomfort
Design
Extra’s

Beoordeling

Neerlands trots Philips heeft de best geteste draadloze oordopjes onder de 50 euro ontwikkeld. De Philips SHB2505 zijn meer dan degelijke oordopjes op alle vlakken. Verwacht geen adembenemende geluidservaring van deze oordopjes maar het geluid is meer dan redelijk te noemen. Met name de lage tonen komen er goed uit de verf.

Een volledig opgeladen accu gaat ongeveer 3 uur mee en de meegeleverde oplaadcase zorgt voor nog eens 3×3 uur afspeel plezier. Meer dan prima dus!

Het design is wel wat simpel en verwacht ook geen extra’s zoals noice-cancelling of een functie om je oordopjes terug te vinden als je ze kwijt bent.

4.2

De rest van de top 5

2. Bose Soundsport Free

Adviesverkoopprijs: € 189,-
Noice-cancelling: nee
Accuduur (incl. oplaadcase): Tot 15 uur

Bose Soundsport Free

Geluidskwaliteit
Accuduur
Draagcomfort
Design
Extra’s

Beoordeling

Natuurlijk kan de Amerikaanse audio-gigant Bose niet ontbreken in deze test. Klein weetje; veel mensen spreken Bose uit zoals je het schrijft maar wist je dat je het hoort uit te spreken als Booz? Waarschijnlijk niet hè? Weer wat geleerd 😉.

Maar goed, ter zake. Waar Bose de titel voor beste premium bluetooth speaker nog wist te behalen met de Soundlink Evolve+, moet het deze eer nu laten aan Apple. Maar dat betekent niet dat Bose geen setje draadloze oordopjes van topkwaliteit heeft neergezet. In tegendeel. De Bose Soundsport Free is qua geluidskwaliteit vergelijkbaar met de AirPods Pro van Apple. En dat betekent dat je zowel qua hoge als lage tonen een optimale geluidservaring krijgt.

De Soundsport Free heeft alleen een iets mindere accuduur en heeft geen noice-cancelling. Hierdoor heb je net iets meer last van omgevingsgeluid ten opzichte van de nummer 1 van Apple.

4.7

4. Apple AirPods 2

Adviesverkoopprijs: € 149,-
Noice-cancelling: nee
Accuduur (incl. oplaadcase): Tot 24 uur

Apple AirPods 2

Geluidskwaliteit
Accuduur
Draagcomfort
Design
Extra’s

Beoordeling

Apple gooit hoge ogen in de beste draadloze oordopjes test voor 2020; De AirPods 2 van de techgigant uit Sillicon Valley staat op plek 4. Eigenlijk kunnen we hier kort zijn; De AirPods 2 zijn alle wat de AirPods Pro zijn maar dan zonder noice-cancelling en met 70% van de geluidskwaliteit van de Pro versie. En geloof ons als we zeggen dat die 70% nog steeds meer dan behoorlijk is.

Bovendien zijn ook de AirPods 2 voorzien van een Zoek Mijn functie waarmee je je oortjes kunt traceren als je ze kwijt bent. Echt een life-saver. Maar let op, deze functie werkt alleen als de oordopjes nog contact hebben met je iPhone. En de functie werkt ook niet als ze nog in de oplaadcase zitten. Maar gelukkig toont deze functie dan wel waar je oordopjes voor het laatst contact hebben gehad met je iPhone.

4.5

Meer informatie over draadloze / bluetooth oordopjes

Wat zijn draadloze oordopjes precies?

De term “draadloze oordopjes” bestaat eigenlijk al voordat Apple de AirPods lanceerde. Maar daarvoor ging het dan over een koptelefoon of oordopjes die je weliswaar draadloos met je device konden verbinden maar die nog wel aan elkaar vastzaten. In de sportwereld werden oordopjes van dit type veelvuldig gebruikt. Hieronder zie je een afbeelding van hoe men “draadloze” oordopjes zag voor de AirPods.

jbl-semi-draadloos
De semi-draadloze oordopjes voor de Airpods

Maar sinds Apple met haar alom geprezen AirPods kwam, is de betekenis van draadloze oordopjes veranderd. Wanneer iemand nu over draadloze oordopjes spreekt, dan heeft diegene het over oortjes die helemaal geen draad of kabel meer hebben.

Hieronder zie je de hoeveelheid zoekopdrachten in Google in een bepaalde periode. In de week van 25 tot 31 december 2016 werden Apples AirPods voor het eerst in Nederland verkocht. Sindsdien is de vraag naar draadloze oordopjes in Nederland enorm toegenomen. In de week met de allermeeste zoekopdrachten in Google staat het cijfer hieronder op 100, dat betekent dus dat de vraag naar draadloze oordopjes in Nederland, sinds de AirPods dus bijna is vertienvoudigd (!).

Hier zie je de hoeveelheid zoekopdrachten in Google op “draadloze oordopjes in de afgelopen vijf jaar.

Draadloze oordopjes zijn dus populairder dan ooit. En dat is ook te merken aan het aanbod; werkelijk overal duiken ze op. Ook de Chinese webshop Aliexpress biedt een enorm aanbod draadloze oordopjes. Ons advies bij voorbaat; ga niet voor de Aliexpress variant, dat is zonde van je geld.

Veelgestelde vragen over draadloze oordopjes

Waar moet je allemaal opletten als je draadloze oordopjes gaat kopen. Dat zetten we hier voor je op een rijtje. Hier geven we antwoorden op de meest gestelde vragen ten aanzien van wireless oortjes.

 1. 🖇️ Hoe verbind je draadloze oordopjes?

  De draadloze oortjes uit onze test verbind je allemaal met bluetooth. Als jij een device wil koppelen met een van de oordopjes uit deze test, dan moet dit device dus bluetooth ondersteunen.

 2. 🏃🏿‍♂️ Zijn de draadloze oordopjes geschikt voor tijdens het hardlopen / sporten

  Ja, alle geteste oordopjes zijn ook getest tijdens het sporten en bleven allemaal goed zitten. Maar let op, ieders oorschelp is anders dus dit geldt misschien niet voor elke situatie.

 3. ☔ Zijn de getest draadloze oordopjes waterdicht?

  In principe niet. Alleen de Samsung Galaxy Buds zijn stofdicht (IPX2 certificering).

 4. 🔋 Hoe laad je draadloze oordopjes op?

  De draadloze oordopjes uit onze test worden allemaal geleverd met een oplaadcase. Door de oortjes in de oplaadcase te doen, worden ze opgeladen. Hierdoor heb je dus eigenlijk ook altijd een lader bij je. De oplaadcase laad je vervolgens op met een meegeleverd kabel of draadloos (AirPods Pro en AirPods 2 variant met draadloze oplaadcase).

Reviewkoning-profiel

Reviewkoning van beroep. Zorgt ervoor dat verkeerde keuzes voorgoed verleden tijd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *