Beste elektrische tandenborstel 2022; Tandenborstels getest!

Dus je bent je aan het oriënteren op een nieuwe elektrische tandenborstel? Dat komt goed uit! Wij van Reviewkoning.nl hebben de beste elektrische tandenborstels voor 2021 getest en in een ranglijst geplaatst.
8.2/10 (Expert Score)
Product is rated as #2 in category Huishoudelijke Apparaten

Met een elektrische tandenborstel wordt je gebit veel beter schoon dan met een ouderwetse handtandenborstel, dat weten de meeste mensen inmiddels wel. Maar er zijn zoveel elektrische tandenborstels op de markt dat je waarschijnlijk door de bomen het bos niet zien. 

Gelukkig heeft Reviewkoning.nl verschillende exemplaren uitgetest en dit voor je op een rijtje gezet. In deze test zijn zeven elektrische tandenborstels getest in verschillende prijsklasse. Zo ben je in staat om altijd een goede elektrische tandenborstel te kiezen, wat je budget ook is.

Eigenlijk is de battle of the tandenborstels altijd een strijd tussen Philips en Oral-B. Ben je al benieuwd welke nieuwe elektrische tandenborstel je zou moeten kopen? Lees dan snel verder en ontdek de beste tandenborstels uit de test.

Top 6 beste elektrische tandenborstels

De einduitslag van de testresultaten op een rijtje

De testresultaten

Lees hieronder het uitgebreide testoordeel per elektrische tandenborstel

1

Oral-B Smart 5 5900N

Oral-B Smart 5 5900N
9.2
Oral-B Smart 5 5900N

Best getest

Oral-B wint het van Philips dit jaar en staat op 1 met de Smart 5 5900N
€ 139159 bekijk beste deal
9.2Expert Score
Ons testoordeel

Met een 9,2 is de Oral-B Smart 5 5900 is zowel de beste Oral-B tandenborstel uit de test als de winnaar van het best getest label. En dat is niet voor niets!

De Oral-B Smart 5900 zou je ook wel de Tesla onder de elektrische tandenborstels kunnen noemen. Maak verbinding met de Oral-B app en krijg door middel van Smart Coaching real-time tips en aanbevelingen over jouw poetsgedrag. Commentaar van de tandarts zou met de Oral-B Smart 5 5900 wel eens verleden tijd kunnen zijn.

Deze tandenborstel verwijdert tot 100% meer tandplak en waarschuwt je met het poetscontrole systeem als je te hard op je tandvlees drukt.

Maar dat is nog niet alles. Andere handige functie van deze tandenborstel zijn:
– 2-minuten timer;
– Vijf poetsstanden: O.a. Whitening, tandvleesverzorging en gevoelige tanden.
– Oral-B claimt tot twee weken met een accu te kunnen doen. De praktijk wijst echter uit dat dit op zo’n 10 dagen ligt
– Incl. twee handvatten, twee opzetborstels en reisetui.

Enig minpuntje; als de twee bijgeleverde opzetborstels versleten zijn dan is het aanschaffen van nieuwe aan de dure kant.

Poetsen
10
Accuduur
9
Prijs
8
Design
9
Extra’s
10
Pluspunten
  • Altijd inzicht in poetsgedrag met Oral-B app
  • Voelbaar schonere tanden
  • Accu gaat +- 2 weken mee
  • Handig reisetui
Minpunten
  • Opzetborstels (relatief) duur

Overtuigd van dit product? Bekijk en bestel de Oral-B Smart 5 5900N dan op Coolblue of Bol.com:


2

Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9903

Philips Sonicare DiamondClean
9
Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9903:13

De best geteste Philips elektrische tandenborstel; De Sonicare DiamonClean Smart HX9903.
€ 199219 bekijk beste deal
9Expert Score
Ons testoordeel

Oral-B voelt de hete adem van Philips in de nek. Want met een 9,0 is de Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9903 de nummer twee uit de test en de beste Philips elektrische tandenborstel.

Deze verfijnde tandenborstels beschikt over een microchip die jouw poetsgedrag nauwlettend in de gaten houdt. Met de Sonicare app krijg je vervolgens inzicht in je poetsgedrag en vooral wat je eraan kunt verbeteren.

De tandarts zal nooit meer wat te klagen hebben over jou poetsgedrag. Je krijgt via de app door welke plekken je beter moet poetsen en of je harder of juist zachter moet poetsen.

Handig is ook de reisetui waarin je de Philips Sonicare Diamondclean Smart op vakantie in kunt opladen.

Poetsen
10
Accuduur
9
Prijs
7
Design
9
Extra’s
10
Pluspunten
  • Altijd inzicht in poetsgedrag met Sonicare app
  • Voelbaar schonere tanden
  • Accuduur +- 2 weken
  • Handig reisetui
Minpunten
  • Opzetborstels duur

Overtuigd van dit product? Bekijk en bestel de Philips Sonicare DiamondClean Smart dan op Amazon of Bol.com:


3

Oral-B Pro 2 2000N

Oral-B Pro 2 2000N
8.6
Oral-B Pro 2 2000N CrossAction

Beste koop

De Oral-B PRo 2 2000N is de als derde geteste elektrische tandenborstel.
8.6Expert Score
Ons testoordeel

Een mooie derde plek en ook deze is van Oral-B. De Oral-B Pro 2 2000N CrossAction is net wat luxer uitgevoerd en heeft wat meer functies. Dat zie terug in de prijs, die met 47,99 wat hoger ligt dan de Vitality CrossAction.

Ook in deze elektrische tandenborstel zit een 2-minuten sensor. Wat deze tandenborstel extra heeft t.o.v. de nummer 1 is de poetsdruksensor. Hiermee krijg je een signaal als je te hard op drukt tijdens het poetsen.

Volgens de leverancier zou deze tandenborstel meer dan twee weken mee moeten gaan op een volle accu. In de praktijk blijkt dat, bij tweemaal daags poetsen, je na ca. 7 dagen weer moet opladen.

Alleen de hogere prijs zorgt ervoor dat de Oral-B Pro 2 2000N CrossAction niet de beste budget elektrische tandenborstel is geworden. Maar hecht jij waarde aan een langere accuduur én een poetsdruksensor? Dan is dit de tandenborstel voor jou!

Poetsen
9
Accuduur
10
Prijs
8
Design
8
Extra’s
8
Pluspunten
  • Twee minuten timer
  • Poetsdruksensor
  • Prijs / kwaliteit
  • Accuduur van 7 dagen
Minpunten
  • Lange oplaadtijd bij volledig lege accu
  • Geen reisetui

Overtuigd van product? Bekijk en bestel de Oral-B 2 2000N dan op Amazon of Bol.com:


4

Oral-B Vitality 100 CrossAction

Oral-B PRO Vitality CrossAction
8.4
Oral-B Vitality 100 CrossAction

De Oral-B Vitality 100 CrossAction staat op plek 4 van deze test.
8.4Expert Score
Ons testoordeel

De nummer 4 van deze elektrische tandenborstel test en wederom een tandenborstel die wel erg vriendelijk geprijsd is! Met een eindscore van een 8,2 verdient deze tandenborstel weliswaar net niet het Beste Koop label maar is het nog steeds een uitstekende keuze. Hieronder lees je waarom.

De Oral-B Vitality 100 CrossAction heeft alles wat een goede elektrische tandenborstel moet hebben en is ook nog eens verreweg de goedkoopste borstel uit de test!

De accuduur doet ook nauwelijks onder voor die van de andere tandenborstels uit deze test. Je kunt er ongeveer 5 uur mee poetsen voordat je hem in ca. vier uur weer dient op te laden.
Voor deze prijs moet je niet teveel extra’s verwachten.

Deze elektrische tandenborstel wordt geleverd met een oplaadstation, twee handstukken en twee opzetborstels. Wel zit er een handige 2 minuten timer functie op. Zodat het makkelijker wordt om de geadviseerde poetstijd van twee minuten te halen.

Poetsen
9
Accuduur
8
Prijs
10
Design
8
Extra’s
7
Pluspunten
  • Prijs / kwaliteit
  • 2 minuten timer
Minpunten
  • Geen druksensor
  • Lage accuduur

Overtuigd van dit product? Bekijk en bestel de Oral-B Vitality CrossAction dan op Amazon of Bol.com:


5

Oral-B Pro 3 3000

Oral-B Pro 3 3000
8.2
Oral-B Pro 3 3000

De Oral-B Pro 3 3000 is met een 8,2 als vijfde getest.
8.2Expert Score
Ons testoordeel

De Oral-B Pro 3 3000 scoort overall een prima cijfer. In vergelijking met de andere tandenborstels kreeg ik wel wat last van mijn tandvlees de eerste week. De tweede week ging dat beter.

Voor wat het waard is: ik vind dat de Oral-B Pro 3 3000 mooi ontworpen is. Bovendien heeft de deze elektrische tandenborstel een massagestand voor het tandvlees en waarschuwt hij, in de vorm van een lampje, wanneer je teveel druk uitoefent.

Met name door het opladen en het gevoelige tandvlees scoort de Oral-B Pro 3 3000. niet hoger dan plek 5.

Poetsen
8.5
Accuduur
8
Prijs
8
Design
8.5
Extra’s
8
Pluspunten
  • Mooi design
  • Poetsdruksensor
  • 2 minuten timer
Minpunten
  • Ik kreeg last van tandvlees

Overtuigd van dit product? Bekijk en bestel de Oral-B 3 3000 dan op Amazon of Bol.com:


6

Philips Sonicare 2 serie HX6231

Philips Sonicare 2 serie
8
Philips Sonicare 2 series

De Philips Sonicare 2 serie sluit de top 6 van deze test af met een 8,0.
8Expert Score
Ons testoordeel

Last (en in het geval van deze test ook least): de Philips Sonicare 2-serie. En niet omdat dit een slechte tandenborstel is. Nee. Deze borstel presteert gewoon net iets minder dan de concurrentie.

Zo vind ik de trillingen die de tandenborstel maakt, aan de harde kant. Dan kun je me een Pietje Precies noemen, maar als ik iets uittest dan doe ik het ook goed 😉.

Daarnaast kom ik met de borstel niet helemaal goed bij de binnenzijde van mijn gebit. Daar waar, als ik tandartsen moet geloven, bacteriën over het algemeen vrij spel hebben.

Positief is het feit dat deze tandenborstel erg praktisch en makkelijk mee te nemen is.

Poetsen
8
Accuduur
9
Prijs
8.5
Design
7.5
Extra’s
7
Pluspunten
  • Prijs / kwaliteit
  • 2 minuten timer
Minpunten
  • Vibratie aan de harde kant
  • Gaat automatisch uit na 2 minuten

Overtuigd van dit product? Bekijk en bestel de Philips Sonicare 2 series dan op Amazon of Bol.com:


De elektrische tandenborstel koopgids

Alles wat je moet weten bij het kopen van een elektrische tandenborstel

Hoe gebruik je een elektrische tandenborstel?

Poets twee keer per dag minimaal 2 minuten met een fluoride tandpasta. Als jouw tandarts een bepaalde manier van poetsen heeft aangeraden, volg dit advies dan altijd op.

Zo niet, probeer dan altijd de volgende 5 stappen te volgen:

  1. Nadat u tandpasta hebt aangebracht, houdt u de borstel in een hoek van 45 graden tegen uw tanden.
  2. Begin op de buitenste oppervlakken en poets langzaam langs de tandvleesrand. Blijf een paar seconden op elke tand.
  3. Ga op dezelfde manier naar de binnenkanten. Blijf iets langer op de onderste snijtanden, waar zich vaak aanslag vormt.
  4. Reinig daarna voorzichtig de kauwvlakken, waarbij u voor elke tand een paar seconden neemt.
  5. Vergeet de tong niet. Poets in een achterwaartse beweging om voedselresten te verwijderen voor een frissere adem.

Elektrisch vs. handtandeborstel; Waarom kiezen voor een elektrische tandenborstel?

Je hoeft niet per se over te stappen van een handtandenborstel op een elektrische als je tandarts zegt dat je het niet nodig hebt. Een handtandenborstel is prima als je gebit er geen last van heeft.

Maar toch; er is onderzoek gedaan waaruit blijkt dat elektrische borstels iets beter werken tegen gingivitis en tandvleesontsteking. En een elektrische borstel kan sommige mensen helpen tandplak effectiever te verwijderen, vooral voor mensen die niet goed bij elk oppervlak van hun tanden kunnen. Dit zie je natuurlijk vooral jonge kinderen of senioren met artritis.

Hoe vaak moet je de opzetborstels vervangen?

Tandartsen raden over het algemeen aan om de opzetborstels elke drie tot vier maanden te vervangen. Of eerder wanneer de borstelharen “zichtbaar mat of rafelig” worden. Als je het moeilijk vindt om dit zelf bij te houden. Welke borstel u ook kiest, gebruik een zachte aanraking, en koop een borstel met zachte borstelharen en het ADA-keurmerk. Twijfelt u nog? Lees onze gids over wie een elektrische tandenborstel moet gebruiken.

Redacteur

  • Stan

    Stan is productspecialist Huishoudelijke Apparaten en hij schrijft sinds 2021 voor Reviewkoning. Onder anderen over wasmachines, elektrische tandenborstels en mobiele airco's.

Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0