Beste gaming headset 2023 – PS5, Xbox Series X én PC!

beste-gaming-headset-koptelefoon-2020-min

Elke gamer weet dat goede audio een game kan maken of breken. Daarom snappen we bij Reviewkoning dat je een weloverwegen keuze wil maken voor de beste gaming headset voor jouw situatie.

In deze test hebben we de 5 beste gaming koptelefoons onder de 100 euro voor je uitgeprobeerd en op een rijtje gezet.

Ondanks dat alle koptelefoons voor nog geen 100 euro te verkrijgen zijn, lopen de prijzen nogal uiteen. Maar zijn de kwaliteitsverschillen ook daadwerkelijk zo groot? Je ontdekt het in deze review!

 • Op welke onderdelen zijn de headsets getest?
 • Uitgebreide testresultaten per koptelefoon

Op welke onderdelen zijn de headsets getest?

Om de gaming headsets opjectief te kunnen testen hebben we vijf onderdelen bepaald waarop we de headsets gaan testen.

Op basis van de scores die de afzonderlijke koptelefoons op deze punten behalen, wordt uiteindelijk een eindbeoordeling gegeven.

Alle headsets zijn uitvoerig getest, met name op de volgende onderdelen:

 • Geluidskwaliteit
 • Microfoon kwaliteit
 • Draagcomfort
 • Prijs
 • Extra’s

Daarnaast is specifiek gekeken naar de volgende onderdelen:

 • Geschikte consoles
 • Connectiviteit
 • Surround sound 7.1
 • Noise cancelling

Bekijk hieronder de top 5 beste gaming headphones 2021

[wptb id=417]

1. Turtle Beach Stealth 600

Turtle Beach Stealth 600 PlayStation 4 & Xbox best-getest

Geschikt voor: PS4 & Xbox One
Connectiviteit: Draadloos
Adviesverkoopprijs: € 79,95
Eindbeoordeling: 9,3
Noise canceling: Ja
Surround sound 7.1: Ja

Testoordeel

De Turtle Beach Stealth 600 voor Playstation 4 of Xbox One is de absolute nummer 1 beste gaming headset voor 2021. Voor deze prijs verwacht je het misschien niet maar deze gaming headset is draadloos en bevat surround sound. Of je nu Fifa, Call of Duty of een andere game speelt, met de Turtle Beach Stealth 600 zit je er écht middenin!

De installatie is erg gebruiksvriendelijk; doe de meegeleverde USB in je Playstation en klaar is kees. De leverancier geeft aan dat je 15 uur met een volle accu zou moeten kunnen doen. Wij tellen zelf ongeveer 12 a 13 uur, zeker niet slecht dus. Enige minpuntje is dat de headset verbinding maakt m.b.v. de meegeleverde USB-stick en daardoor is hij dan over het algemeen niet op bijv. je smartphone of tablet te gebruiken.

Overtuigd van de Turtle Beach Stealth 600? Bekijk en bestel ‘m dan meteen op Bol.com (Playstation 4 en Xbox One) of Coolblue (Playstation 4 en Xbox One).

Playstation 4

Xbox One

Bekijk en bestel de Turtle Beach Stealth 600 Playstation 4 Gaming Headset bij Coolblue.

Bekijk en bestel de Turtle Beach Stealth 600 Xbox Gaming Headset bij Coolblue.

2. SteelSeries Arctis 5

SteelSeries Arctis 5

Geschikt voor: Alle consoles
Connectiviteit: Bedraad (via USB-aansluiting of jack-aansluiting)
Adviesverkoopprijs: € 99,95
Eindbeoordeling: 9,2
Noise canceling: Ja
Surround sound 7.1: Ja

Testoordeel

Op nummer 2 staat de eerst universele gaming headset. Ben jij iemand die wel eens van console switcht? Dan is de SteelSeries Arctis 5 dé gaming headset voor jou! De surround sound van deze koptelefoon is echt ongeëvenaard. Als je deze functie inschakelt wordt je nóg meer in je game gezogen. Andere handige eigenschap van de SteelSeries Arctis 5 is de draaiknoop waarmee je kunt kiezen welk type geluid je harder of zachter wil hebben. Wil je bijvoorbeeld dat alle chat- en communicatiegeluiden juist harder staan dan de gamegeluiden? Dan heb je die mogelijkheid dus met deze headset. En andersom geldt dat natuurlijk. Toch wel een unieke functie aangezien lang liet elke koptelefoon (in deze prijsklasse) dit heeft.

Ander leuk extraatje is de led-verlichting op de koptelefoon. Erg functioneel is het misschien niet maar het ziet er wel tof uit. Deze verlichting werkt overigens alleen als je deze gaming koptelefoon via USB aansluit en niet als je ‘m via jack aansluit.

Er is ook een klein kritiekpuntje; de koptelefoon is wat aan de grote kant en ook is hij niet heel erg opvouwbaar. De SteelSeries Arctis 5 meenemen op reis is daarom dus meer een uitdaging dan bij de meeste gaming headsets.

Overtuigd van de SteelSeries Arctis 5?

Bekijk en bestel de SteelSeries Arctis 5 op Coolblue.nl.

3. Trust GXT 322 Carus

Trust GXT 322 Carus Beste gaming headset - Beste koop

Geschikt voor: Alle consoles
Connectiviteit: Bedraad met jack-aansluiting
Adviesverkoopprijs: € 34,95
Eindbeoordeling: 8,9
Noise cancelling: Nee
Surround sound 7.1: Nee

Testoordeel

Voor deze prijs ga je geen betere gaming headset vinden. Met een adviesverkoopprijs van slechts € 34,95 kun je deze koptelefoon kopen zonder dat je het écht in je portemonnee voelt. Maar goedkoop is zo vaak duurkoop maar waarom geldt dit niet voor de GXT 322 Carus?

Het geluid en met name de bas is erg goed. Ook zit deze headset verrassend comfortabel om je oren. Het installeren is een fluitje van een cent. Je sluit de kabel simpelweg aan op je controller en je bent klaar om te gaan. Voordeel is dat de kabel van touw is wat de kans op een kabelbreuk aanzienlijk verkleint. Wil je de koptelefoon gebruiken voor PC? Dan heb je de meegeleverde splitter nodig. De splitter kan wel voor wat ruis zorgen als je aan de splitter zit. Blijf er, na het instellen, dus vooral van af ;-).

Overtuigd van de Trust GXT 322 Carus als beste gaming headset voor 2021?

Bekijk en bestel de Trust GXT 322 Carus op Coolblue.nl.

4. SteelSeries Arctis 3

SteelSeries Arctis 3

Geschikt voor: Alle consoles
Connectiviteit: Zowel draadloos als bedraad
Adviesverkoopprijs: € 69,95
Eindbeoordeling: 8,7
Noise cancelling: Ja
Surround sound 7.1: Ja

Testoordeel

Ook de SteelSeries Arctis 3 gooit hoge ogen in deze test met een 8,7. Er is, met de skibrilophanging, veel aan gedaan om deze koptelefoon zo comfortabel mogelijk te maken. En dat merk je! De hoofdband zit erg prettig en geeft bovendien veel steun geeft. Wel merken we dat dit materiaal redelijk wat stof aantrekt, dat is ook gelijk de belangrijkste reden dat de SteelSeries Arctis 3 niet hoger scoort.

Geluid en microfoon
Het geluid is echt van topkwaliteit. De baslijn is erg goed in balans ten opzichte van de hoge tonen en het geluid van de koptelefoon is volledig vrij van ruis. De microfoon is tegelijkertijd kraakhelder. Daarnaast is deze koptelefoon voorzien van noise cancelling én surround sound 7.1, waardoor je compleet in jouw game getrokken wordt.

Overtuigd van de SteelSeries Arctis 3?

Bekijk en bestel de SteelSeries Arctis 3 op Coolblue.nl.

5. Kingston Hyper X Cloud II

Kingston Hyper X Cloud II

Geschikt voor: Alle consoles
Connectiviteit: Nee (jack of USB)
Adviesverkoopprijs: € 94,95
Eindbeoordeling: 8,6
Noise cancelling: Ja
Surround sound: Ja (voor PC/Mac en Playsation 4)

Testoordeel

De nummer 5 van deze test, en dat zit ‘m voor al in de prijs. Qua opties is de Kingston Hyper X Cloud II waarschijnlijk de meest complete. De koptelefoon is voor alle consoles te gebruiken maar de surround sound 7.1 optie is alleen beschikbaar voor PC, Mac en, na een firmware update, voor Playstation 4. Ondanks het feit dat deze optie beschikbaar is, vinden we bij Reviewkoning dat het geluid mooier/dieper is zonder deze optie ingeschakeld. De surround sound geeft dan wel een ruimtelijkere audio beleving, tegelijkertijd is het geluid wel een stuk blikkeriger dan wanneer de surround functie is uitgeschakeld.

De koptelefoon ziet er verder luxe uit, zeker in vergelijking met de andere koptelefoons. De koptelefoon is vervaardig uit geborsteld aluminium en dat straalt natuurlijk meer kwaliteit uit dan kunststof.

Overtuigd van de Kingston Hyper X Cloud II?

Bekijk en bestel de HyperX Cloud II gaming headset op Coolblue.nl.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0