Beste parasol 2023; staande & zweefparasols getest!

Op zoek naar een nieuwe parasol maar vind je het nog lastig bepalen welke parasol geschikt is voor jouw situatie? Ontdek dan onze beste parasol test voor 2021 en zorg ervoor dat je de juiste keuze maakt!

Nu de zomer weer in aantocht is, wordt het weer eens tijd om je tuin of terras in orde te maken voor het ultieme genieten van heerlijke temperaturen en een stralende zon, en natuurlijk een plek in de schaduw om fijn te zitten, een boek te lezen, of gewoon even bij te komen. Een schaduwrijk plekje in je tuin, of op je terras, creëer je vanzelfsprekend met een parasol.

Zowel bij staande als zweefparasols zijn alleen parasols met het formaat 300×300 cm getest. Dit komt omdat dit het meest gangbare parasol formaat is. Maar of dit ook het meest geschikte formaat voor jouw tuin of balkon is dat ligt er natuurlijk maar net aan. Bepaal dus eerst goed voor jezelf welk formaat je nodig denkt te hebben en pas het formaat daar op aan. Uiteraard heeft het formaat geen invloed op de testresultaten.

Lees hier de resultaten van de parasol test en ontdek wat voor jou de beste parasol in 2021 is.

Top 3 beste staande parasols

De rangschikking op een rijtje

Beste staande parasols 2021

De keuze uit parasols is groot, ze zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren maar ook de systemen zelf verschillen van elkaar. Zo zijn er bijvoorbeeld de staande parasols, met de mast in het midden. Varianten van staande parasols zijn de ‘push-up’ parasols die je vanuit de mast omhoogschuift, in feite hetzelfde systeem als een paraplu. Er zijn ook staande parasols met een draaimechanisme of met een katrolsysteem, hiervoor heb je wat minder kracht nodig, wat zeker bij de wat grotere parasols een groot voordeel kan zijn. Sommige parasols zijn ook kantelbaar wat handig is omdat de plek waar de zon schijnt natuurlijk constant opschuift.

De staande parasol testresultaten

Lees hieronder het uitgebreide testoordeel per parasol

1

Shadowline Aruba (incl. voet)

Shadowline Aruba (incl. voet)
9.8
shadowline-aruba-parasol

Best getest

De Shadowline Aruba staande parasol is als beste getest en heeft het best getest label.
€ 259299 bekijk beste deal
9.8Expert Score
Ons testoordeel

Op nummer één in de categorie “beste staande parasol” vinden we de veelzijdige Shadowline Aruba parasol. Deze parasol is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen en kleuren. Je hebt tevens de keuze uit rechthoekig, vierkant of rond en natuurlijk uit verschillende mooie kleuren. Het frame en de stok van deze parasol zijn gemaakt van licht en sterk aluminium en kunnen daarom ook niet roesten.

De UPF-waarde van het doek van deze parasol is 50+. De volants van deze parasol geven een speelse noot aan het geheel en houden bij een laaghangende zon nog wat extra zonnestralen tegen.

Overtuigd van deze staande parasol? Bekijk en bestel de Shadowline Aruba dan op Keessmit.nl:


2

Shadowline Push-up (incl. voet)

Shadowline Push-up (incl. voet)
9.8
shadowline push up staande parasol

Best prijs / kwaliteit

De Shadowline Push-up staande parasol is als tweede getest en heeft het beste prijs / kwaliteit label.
€ 229259 bekijk beste deal
9Expert Score
Ons testoordeel

Ook de Shadowline Push-up parasol, in de top drie beste parasol 2021 op nummer twee, komt goed uit de test.

De vierkante versie is 240×240, de rechthoekige versie is 210×150. De ronde versie heeft een doorsnede 250 of 300. Ook deze parasol is voorzien van aluminium baleinen en stok waardoor de parasol licht en sterk is. Ook is er geen gevaar voor roestvorming. Een parasol houdt nooit alle zon tegen maar met een UPF-waarde van 50+ zit je in ieder geval beschermd voor de sterkste zonnestralen.

Overtuigd van deze staande parasols? Bekijk en bestel de Shadowline Push-up dan op Kees Smit.


3

Shadowline Bonaire (incl. voet)

Shadowline Bonaire (incl. voet)
8.5
shadowline bonaire parasol

De Shadowline Bonaire is de nummer drie uit deze test met een 8,5.
€ 399425 bekijk beste deal
8.5Expert Score
Ons testoordeel

De Shadowline Bonaire parasol komt in dit rijtje op de derde plek. Een zeer populaire, goede parasol, beschikbaar in meerdere kleuren en afmetingen.

De Shadowline Bonaire functioneert met een dubbel katrolsysteem waarbij het touw middels een stevige pin aan het frame wordt vastgezet zodra de parasol in de juiste positie staat. Door het katrolsysteem is de Shadowline Bonaire heel gemakkelijk en licht te openen en sluiten. Voor de veiligheid zit er een katrolrem op die zorgt dat je de parasol veilig kunt sluiten. De vrolijke volants, die de parasol een elegante uitstraling geven, bieden ook een klein stukje extra schaduw op zonnige dagen.

Het stevige frame en de buis van deze parasol zijn vervaardigd van licht, sterk, en roestvrij aluminium. Het doek, met UPF-waarde 50+, blijft prachtig glad en gespannen dankzij de flexibele baleinen die het steeds aangespannen houden.

Overtuigd van deze staande parasol? Bekijk en bestel de Shadowline Bonaire dan op Kees Smit.


Top 3 beste zweefparasols

De einduitslag van de testresultaten op een rijtje

De zweefparasol testresultaten

Lees hieronder het uitgebreide testoordeel per zweefparasol

1

Shadowline Francisco (incl. voet)

Shadowline Francisco (incl. voet)
9.8
shadowline francisco zweefparasol

Best getest

De Shadowline Francisco zweefparasol is de best geteste parasol van dit jaar.
€ 499549 bekijk beste deal
9.8Expert Score
Ons testoordeel

In de categorie zweefparasols komt de Shadowline Francisco zweefparasol als de beste parasol uit de bus. Wat dit de beste zweefparasol maakt is bijvoorbeeld het sterke aluminium frame met acht baleinen dat ook nog eens onderhoudsvriendelijk is, en een draaimechanisme waarmee de Shadowline Francisco 360 graden om zijn as kan draaien.

Het resultaat hier van is schaduw waar je maar wilt! Het polyester doek van deze parasol heeft een UPF-waarde 50+ wat hem geschikt maakt om flink wat zon voor je tegen te houden. De kruisvoet voor deze parasol wordt meegeleverd.
Deze parasol is in verschillende vormen, kleuren en afmetingen verkrijgbaar, zodat er altijd wel een Shadowline Francisco te vinden is die precies in jouw tuin past.

Overtuigd van deze zweefparasol? Bekijk en bestel de Shadowline Francisco dan op Kees Smit.


2

Shadowline Alabama (incl. voet)

Shadowline Alabama (incl. voet)
9.8
shadowline alabama zweefparasol

De Shadowline Alabama zweefparasol is als tweede getest en heeft een 9,2 gekregen.
€ 799849 Bekijk beste deal
9.2Expert Score
Ons testoordeel

Op nummer twee staat met trots de Shadowline Alabama zweefparasol. Het sterke, maar lichte aluminium frame is onderhoudsarm en biedt veel stevigheid en stabiliteit.

Met een voetpedaal kunt u de Shadowline Alabama 360 graden draaien om precies op de goede plek schaduw te creëren. Ook kunt u deze parasol kantelen middels het bedieningspaneel. Het doek is van goede kwaliteit en heeft een UPF-waarde van 50+. Bij de Shadowline Alabama wordt een stevige vulvoet meegeleverd waar de parasol stabiel in blijft staan als je de vulvoet vult met grind.

Overtuigd van deze zweefparasol? Bekijk en bestel de Shadowline Alabama dan op Kees Smit.


3

Shadowline Memphis (incl. voet)

Shadowline Memphis (incl. voet)
9.8
shadowline memphis zweefparasol

Best getest

De Shadowline Memphis staande parasol is de nummer drie best geteste parasol van dit jaar.
€ 799849 bekijk beste deal
8.8Expert Score
Ons testoordeel

Op plek drie vinden we de Shadowline Memphis zweefparasol. Deze zweefparasol is vergelijkbaar met de parasol op de tweede plek maar heeft elegante volants aan de randen die goed zijn voor nét een tikkeltje meer schaduw en die vooral heel handig zijn bij een laagstaande zon.

Deze parasol heeft een polyester doek dat een UPF-waarde 50+ heeft. Stevigheid is gegarandeerd door het sterke aluminium frame met baleinenspanners die het parasoldoek strak op zijn plek houden.

De Terra Easyfoot is een grondanker dat alleen dient te worden ingegraven en vervolgens je parasol goed op zijn plek houdt. Dit grondankers wordt meegeleverd met de parasol.

Overtuigd van deze staande parasol? Bekijk en bestel de Shadowline Memphis dan op Kees Smit.

Parasol koopgids

Waar op letten bij het kopen van een nieuwe parasol?

Tijd om te gaan kiezen maar hoe vind je een goede parasol voor jou? Je wilt natuurlijk graag een parasol die echt bij jouw wensen en situatie past.

UPF-waardes

Vaak wordt er een waarde gehangen aan de hoeveelheid straling die een parasolstof doorlaat, de UPF-waarde. Een UPF-waarde van 50 bijvoorbeeld biedt een prima bescherming tegen schadelijke UV straling. Genoeg informatie, maar wat is nou de beste parasol? En hoe weet je nu wat te kiezen uit het gigantische aanbod? Om dit makkelijker te maken, of om je ideeën aan de hand te doen, zijn verschillende parasols uitgetest en beoordeeld op functionaliteit, gebruikersgemak en, niet te vergeten, uiterlijk. Uit alle geteste parasols zijn uiteindelijk de drie beste staande- en drie beste zweefparasols van 2021 gekozen.

Waar zet je de parasol neer?

Bedenk waar je de parasol wilt neerzetten, komt hij bijvoorbeeld op gras of op steen te staan want deze keuze heeft gevolgen voor de verplaatsbaarheid van jouw parasol. Komt de parasol op een plek te staan waar hij aardig wat wind vangt? Zorg dan dat je een redelijk zware parasolvoet kiest zodat jouw parasol netjes op zijn plek blijft staan. Als je graag ’s avonds buiten zit dan is het misschien een idee om parasolverlichting aan te schaffen. Gezelligheid ten top wanneer je ’s avonds in het schemer of donker met vrienden in je tuin zit. Muziekje erbij? Ook dat behoort tot de mogelijkheden; met een mooie bluetooth speaker voor buiten, tover je jouw tuin om tot een plek waar het heerlijk relaxt vertoeven is.

Wil je een staande of een zweefparasol?

Wordt het een staande parasol of toch een zweefparasol? Een staande parasol is van oudsher een bekend plaatje. Het is een stevige parasol die, zeker als er een mogelijkheid tot kantelen is, ruim schaduw kan creëren in jouw tuin. Ze nemen niet heel erg veel ruimte in en zijn dan ook eenvoudig op te bergen. Ook zijn ze heel gemakkelijk te verplaatsen wanneer dat nodig mocht zijn.

Aan de andere kant is een zweefparasol altijd kantelbaar en kan je zweefparasols altijd 360 graden draaien. Hierdoor kun je de parasol op zijn plek laten staan en toch altijd schaduw creëren, hoe de zon ook staat.. Daarnaast vinden wij dat een zweefparasol een meer luxueuze uitstraling heeft dan staande parasols én heb je bovendien vrij uitzicht doordat de mast aan de zijkant zit.

Denk goed na over de vorm en kleur van je parasol

Iets anders om over na te denken is natuurlijk de vorm. Parasols zijn al lang niet meer alleen rond. Ze worden inmiddels ook in een rechthoekige of vierkante vorm gemaakt. Mocht je een hoekige lounge-set in je tuin hebben, dan kan een rechthoekige parasol daar prachtig bij passen. Bij kleinere, ronde, zitjes kan een ronde parasol misschien juist meer sfeer brengen. Een andere manier om hier een keuze uit te maken is het kijken naar de vorm van je tuintafel, als dit de plek is waar je de parasol zijn werk wilt laten doen. De verschillende vormen parasols zijn ook weer in verschillende maten te verkrijgen, de juiste maat voor jouw tuin is dus vast en zeker te vinden.

Welke kleur gaat het worden? Parasols in gedekte kleurtinten kunnen een mooie elegante uitstraling hebben die mooie strakke tuinmeubelen complementeren. Aan de andere kant is een frisser vrolijke kleur parasol ook een aanwinst voor je tuin vanwege het zomerse sfeer brengende karakter van een dergelijke parasol. Bedenk je welk visueel effect je wilt bereiken in jouw tuin, kies uit, en vind de beste parasol voor jou!

Veelgestelde parasol vragen

Ben je klaar om jouw nieuwe parasol te kopen maar wil je, naast de best geteste parasols nog meer inspiratie op doen? Bekijk dan via de link hieronder volledige parasol overzicht.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0