beste smartwatch 2021

Beste smartwatch 2021; de mooiste slimme horloges getest

Een horloge heeft tegenwoordig veel meer te bieden dan alleen de tijd. Onze vertrouwde polsklokjes zijn in de afgelopen jaren geëvolueerd tot een digitale assistent. Smartwatches bieden features als gps, een stappenteller, spraakassistentie, een hartslagmeter en slaaptracking. De ideale tool voor je daily routine! Maar welk merk en model heeft het meest te bieden? Wat is de beste smartwatch van 2021? Wij hebben het getest, gecheckt en een overzicht van de beste slimme horloges voor je gemaakt.

De top 5 beste smartwatch 2021

1

Apple Watch Series 6 – best getest
Apple Watch Series 6 review

Beoordeling: 4,8/5
Adviesverkoopprijs: € 459,-


Bekijk en bestel meteen op Amazon
Bekijk en bestel meteen op Bol.com


Naar de testresultaten

2

Samsung Galaxy Watch 3 – beste prijs / kwaliteit
Samsung Galaxy Watch 3 - beste smartwatch 2021

Beoordeling: 4,7/5
Adviesverkoopprijs: € 299,-


Bekijk en bestel meteen op Amazon
Bekijk en bestel meteen op Bol.com


Naar de testresultaten

3

Garmin VivoActive 4
Garmin VivoActive 4 - beste smartwatch 2021

Beoordeling: 4,5/5
Adviesverkoopprijs: € 308,95


Bekijk en bestel meteen op Amazon
Bekijk en bestel meteen op Bol.com


Naar de testresultaten

4

Apple Watch SE
Apple Watch SE smartwatch

Beoordeling: 4,3/5
Adviesverkoopprijs: € 428,-


Bekijk en bestel meteen op Amazon
Bekijk en bestel meteen op Bol.com


Naar de testresultaten

5

Huawei Watch Fit – beste smartwatch onder de 100 euro
Huawei Watch Fit

Beoordeling: 4/5
Adviesverkoopprijs: € 96,95


Bekijk en bestel meteen op Amazon
Bekijk en bestel meteen op Bol.com


Naar de testresultaten

De testresultaten

De nummer 1 getest

1. Apple Watch Series 6 – best getest

Adviesverkoopprijs € 459,-
Compatibel met Iphone 6s of hoger en iOS 14+
Bellen via horloge mogelijk!
Apple Watch Series 6 review

Design
Schermkwaliteit
Draagcomfort
Functies
Extra’s

Beoordeling

Apple blinkt niet alleen uit in smartphones en iMac’s maar is ook een gewilde gadget aan de pols! De Apple Watch Series 6 is de nieuwste smartwatch van de Amerikaanse elektronicagigant. Hij heeft geavanceerde nieuwe features en kun je volledig aanpassen op jouw levensstijl.

Zo is de Apple Watch Series 6 bijvoorbeeld voorzien van een sensor die het zuurstofgehalte in je bloed meet: een gloednieuwe feature die nog geen enkel ander horloge heeft! Verder zie je in één oogopslag je workoutgegevens, kun je rechtstreeks naar kantoor bellen vanaf je horloge en dringende mailtjes beantwoorden. Als je slimme watch is verbonden met je smartphone ben je altijd en overal connected. Je kunt dit slimme horloge verbinden met je iPhone 6s of hoger en met iOS 14 of hoger. 

Het design is simpel en minimalistisch en sluit hiermee perfect aan op je andere Apple gear. Wil je een keer iets anders qua kleur of print? Dan zit je bij Apple sowieso goed! Horlogebandjes voor Apple watches zijn los verkrijgbaar in vele soorten en maten! De klok is gemaakt van lichtgewicht, 100% gerecycled aluminium. Een duurzaam klokkie dus!

De Series 6 Watch heeft een vrij groot scherm in vergelijking met andere 2021 smartwatches. Dit maakt de schermkwaliteit top, maar het draagcomfort ietsje minder. Alles bij elkaar de beste koop met een dikke 4.8!

4.8

De nummer 1 prijs / kwaliteit

2. Samsung Galaxy Watch 3 – beste prijs / kwaliteit

Adviesverkoopprijs € 299
Compatibel met Android 7.0 of hoger
Met persoonlijke assistent via spraakbesturing
Samsung Galaxy Watch 3 - beste smartwatch 2021

Design
Schermkwaliteit
Draagcomfort
Functies
Extra’s

Beoordeling

De Samsung Galaxy Watch 3 heeft de eervolle tweede plek in onze top 5 beste smartwatch 2021 verdiend! Met slechts een tiende punt minder dan de winnaar, maar wel vijf tientjes goedkoper is dit de beste prijs / kwaliteit-koop. Deze Samsung smartwatch staat altijd aan, je hoeft geen knop in te drukken om je scherm te kunnen zien. Hij is daar wanneer je hem nodig hebt!

De Samsung Watch 3 is een musthave voor gadgetfreaks. Hij biedt een scala aan mogelijkheden voor wie onderweg connected wil blijven. Zo is er bijvoorbeeld de Samsung Health Monitor app, waarmee je je hartslag en bloeddruk kunt meten en uitgebreide inzichten krijgt in je gezondheid. Via de ingebouwde microfoon kun je praten met Bixby, je persoonlijke spraakassistent. Dit werkt perfect als je in de auto zit en je handen even niet vrij hebt.

De Galaxy Watch 3 heeft een verstelbare leren horlogeband en een eigentijds design, waardoor hij fijn om je pols zit en met elke outfit te combineren is. Hij is kleiner en dunner dan de Samsung Galaxy Watch 2. Het horlogebandje is verwisselbaar. Zo kun je in de gym of het zwembad bijvoorbeeld beter niet voor leer kiezen, maar voor één van de speciale sportbandjes. De klok is gemaakt van roestvrijstaal en is waterdicht. 

En dit horloge heeft niet alleen een mooi design, maar is aan de buitenkant ook voorzien van hightech features. Op het scherm zit een draaiende bezel: een draaischijf die je vaak bij duikhorloges ziet. Hiermee kun je simpel en snel langs je apps navigeren en de juiste functie selecteren. Let op: de Watch 3 van Samsung werkt alleen met Android 7.0 of hoger!

4.7

Beste sport smartwatch

3. Garmin VivoActive 4

Adviesverkoopprijs € 308,95
Compatibel met Android 6.0 of hoger, iOS 12 of hoger
Contactloos betalen via Garmin Pay
Garmin VivoActive 4 - beste smartwatch 2021

Design
Schermkwaliteit
Draagcomfort
Functies
Extra’s

Beoordeling

De Garmin VivoActive 4 is een stoere smartwatch, met een stevig postuur en veel sportieve functies. Een goede middenmoter in onze top 5 beste smartwatch 2021, maar geen ultieme performer. Er zijn redelijk veel mogelijkheden – zoals contactloos betalen en muziek luisteren via je horloge – maar ook een aantal minpunten.

De makers van de Garmin VivoActive 4 hebben overal aan gedacht, maar zijn de features nog aan het uitbreiden en finetunen. Je kunt er berichten mee doorsturen, contactloos betalen en muziek afspelen zonder telefoon op zak. Dit laatste is echt ideaal als je gaat sporten! Zo hoef je geen zak of polsband te gebruiken om je telefoon mee te nemen. Je download je afspeellijsten van Spotify, Deezer of Amazon Music voordat je vertrekt op je horloge en koppelt deze met je oordopjes. Werkt perfect!

Contactloos betalen gaat via Garmin Pay. Even je horloge op het pinapparaat leggen en klaar! Nadeel is wel dat de dienst in Nederland alleen nog werkt met betaalpassen van ABN AMRO en Rabobank. Er worden steeds meer banken gekoppeld. Een andere bug in de software is dat op Android Go niet alle functies naar behoren werken. iPhone gebruikers met iOS 13 of hoger moeten bluetooth sharing activeren om verbinding te kunnen maken. Garmin kan niet connecten met Huawei.

Het scherm van de Garmin 4 is een halve centimeter groter dan die van zijn voorganger. Dit zorgt voor extra gebruiksgemak, maar een half puntje aftrek voor het draagcomfort. De batterij is net zo stoer als het uiterlijk van dit slimme horloge. Hij gaat max. 8 dagen mee in smartwatchmodus en 6 uur bij veelvuldige gebruik van de apps.

4.5

Beste basic smartwatch

4. Apple Watch SE

Adviesverkoopprijs € 428,-
Compatibel met iPhone 6s en hoger en iOS 14 en hoger
Met valdetectie en SOS-noodmelding
Apple Watch SE smartwatch

Design
Schermkwaliteit
Draagcomfort
Functies
Extra’s

Beoordeling

Met de Apple Watch SE krijg je heel veel horloge voor een vriendelijkere prijs dan die van zijn grote Series 6-broer! Hij helpt je om gezonder te leven, te bellen, berichten te versturen en muziek te luisteren. Alles wat je mag verwachten van een 2021 smartwatch!

De Apple Watch SE heeft dezelfde look als de andere Apple Watches, het scherm is even groot als die van de Apple Watch Series 6. De SE kan verbinden met iPhone 6s en hoger en iOS 14 en hoger. De Watch 6, onze beste koop, werkt ook met de iets oudere iPhone SE. 

Het fijne aan de Apple Watch SE is dat je ermee kunt bellen, mailen en navigeren. Hij heeft zelfs een ingebouwd kompas! Maar ook als je even niet actief bent, ‘s nachts, meet het horloge je slaappatroon. Muziek luisteren kan zonder telefoon, direct vanaf je pols. Verder biedt Apple een scala aan apps waarmee je verschillende workouts kunt doen: hardlopen bijvoorbeeld, fietsen, zwemmen, dansen en yoga. 

Bijzonder aan deze smartwatch is de valdetectie en SOS-noodmelding. Hij heeft een ingebouwde versnellings­meter en gyroscoop, waarmee een harde val wordt gedetecteerd. Als je vervolgens niet beweegt, worden automatisch de hulpdiensten ingeschakeld via je horloge. Je kunt in geval van nood ook de knop aan de zijkant lang indrukken en direct 112 bellen. Zo ver hebben wij het uiteraard niet laten komen voor onze review!

4.3

Beste smartwatch onder de 100 euro

5. Huawei Watch Fit – beste smartwatch onder de 100 euro

Adviesverkoopprijs € 96,95
Compatibel met Android 7.0 of hoger en iOS 9.0 of hoger
Zeer nauwkeurige gps
Huawei Watch Fit

Design
Schermkwaliteit
Draagcomfort
Functies
Extra’s

Beoordeling

Wil je wel in touch zijn via je pols, maar niet de volle mep betalen? Dan is de Huawei Watch Fit de slimste koop. Hij kost maar € 96,95 en werkt met Android 7.0 of hoger en iOS 9.0 of hoger. Een leuke basic smartwatch om mee te beginnen, maar niet zo geavanceerd als zijn Apple en Samsung broers!

De Huawei Watch Fit beschikt over een aantal basisfuncties, die zich vooral richten op gezondheid en lifestyle. Plan workouts, stel automatische workout detectie in, meet je slaap, je hartslag en ontvang uitgebreide rapportages in de Watch Fit app. Je kunt je hartslag tijdens het trainen meten en de intensiteit van je workout hierop aanpassen. Zo kun je gericht conditietrainingen doen en vet verbranden. 

Bijzonder aan de Huawei Watch is dat hij een zeer nauwkeurige gps heeft, die je locatie tot in detail bepaalt. Dit wordt o.a. gebruikt bij de automatische workout detectie. Zodra het horloge beweging detecteert, wordt aan de hand van jouw snelheid de afgelegde route bijgehouden en hoeveel calorieën je hiermee verbrandt.

Minpunten aan dit slimme horloge zijn dat je er geen inkomende oproepen mee kunt beantwoorden en dat contactloos betalen niet mogelijk is. Features die je anno 2021 wel echt mist! Maar hé, je moet ergens mee te beginnen. Een prima horloge voor ‘first timers’, die 4 van de 5 punten scoort in onze review.

4

Smartwatch keuzehulp

Wat is een smartwatch precies?

Een smartwatch is een slim horloge die je via een app kunt verbinden met je telefoon. Soms moet je hiervoor ook bluetooth inschakelen, dit verschilt per besturingssysteem. Wil je een smartwatch kopen? Let dan goed op voor welk type smartphone deze geschikt is! Een Apple Watch SE kan bijvoorbeeld niet verbinden met een iPhone SE of lager en een Garmin smartwatch niet met Huawei toestellen. Even goed de facts checken voordat je een smartwatch koopt dus!

Verkoopcijfers

Wij hebben ook wat feiten voor je op een rij gezet. Uit de verkoopcijfers blijkt namelijk dat we anno 2021 écht niet meer zonder smartwatch kunnen. Apple verstuurde in 2020 33,9 miljoen Apple Watches naar klanten wereldwijd, zo blijkt uit marktonderzoek van Counterpoint. Dit is een stijging van 19 procent vergeleken van 2019. Huawei verkocht in 2020 11,1 miljoen smartwatches en Samsung 9,1 miljoen 🤯!

Verkoopcijfers smartwatches 2020

Hoe werkt een smartwatch?

Een smartwatch biedt veel meer mogelijkheden dan de tijd aflezen! Door de verbinding met je smartphone kun je er – afhankelijk van het merk en type – mee bellen, mailen, je socials checken, sporten, muziek luisteren en verschillende gezondheidsmetingen uitvoeren. De perfecte tool voor mensen met een drukke, maar gezonde levensstijl! Het slimme horloge maakt via wifi verbinding met je mobiele telefoon en kan vervolgens helemaal naar wens worden ingesteld.

Welke smartwatch moet ik kopen?

Welke smartwatch moet ik kopen

Welke smartwatch je het best kunt kopen hangt af van wat je ermee wilt en van je budget. Het verschil in prijs vertaalt zich vooral in extra features. Een goedkope smartwatch is een leuke basic om mee te beginnen, maar beschikt niet over de nieuwste software en apps. De beste smartwatch van 2021 kan alles: bellen, mailen, je hartslag meten, trainingen en slaap monitoren, een noodoproep doen etc. Gebruik onze reviews voor advies en check in de webshop altijd goed alle specificaties!

Veelgestelde vragen over smartwatches

Heb je een smartphone nodig als je een slim horloge wilt kopen? En hoe zit het met de gebruiksvriendelijkheid van smartwatches? We hebben deze en andere veelgestelde vragen voor je beantwoord.

  1. 📲 Heb ik een smartphone nodig om een slim horloge te kunnen gebruiken?

    Voor het installeren van je smartwatch heb je in de meeste gevallen een smartphone of een tablet nodig, maar dit wil niet zeggen dat je deze altijd bij de hand moet hebben. Eenmaal geïnstalleerd functioneert het horloge zelf.

  2. 🌐 Wat is het verschil tussen Android en een iOS?

    Android en iOS zijn besturingssystemen. Je kunt het vergelijken met Chrome en Safari. iPhones werken met iOS en alle overige telefoonmerken met Android. Voordat je een smartwatch koopt, moet je altijd even goed checken of deze geschikt is voor het besturingssysteem van jouw smartphone.

  3. Is zo’n klein scherm wel makkelijk te bedienen?

    Smartwatches zijn, door hun kleine formaat, lastiger te bedienen dan telefoons. De meeste merken hebben ook drukknoppen aan de zijkant en Apple Watches hebben een draaiwiel op de klok. Spraakassistentie is een goed alternatief!

  4. 💳 Hoe kan ik betalen met een smartwatch?

    Contactloos betalen met je smartwatch werkt via een app. Deze verschilt per merk. Zo werkt Apple bijvoorbeeld met Apple Pay en Garmin met Garmin Pay. Met Apple Pay kun je betalen met ING, ABN Amro en Bunq. Met een Android-watch kun je met ABN Amro, Rabobank en ING.

f8926bcc504603f7d728217dac281c41?s=100&d=mm&r=g

Reviewkoninging van beroep. Zorgt ervoor dat jij geen kat in de zak koopt😻.

Delen maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *