beste wasmachine - de ultieme wasmachine test van reviewkoning

Beste wasmachine 2022; De ultieme wasmachine test!

Wij hebben een een hele reeks wasmachines onderzocht om uiteindelijk tot de beste wasmachine te komen. Verder geven we je geven tips & tricks voor elk budget in dit artikel!

Een goede wasmachine is onmisbaar in huis. Met de nodige trommelcapaciteit, wasprogramma´s en het liefst zo zuinig mogelijk gaan we vuil en vlekken te lijf. Vooral bij gezinnen en op plekken waar veel wordt geleefd is de wasmachine je beste vriend! Welke soorten en maten zijn er? Wat past bij jouw waswensen? En waar let je op als je een wasmachine gaat kopen? Wij hebben een top 5 voor je gemaakt met de beste wasmachines en geven tips & tricks voor elk budget.

Top 5 beste wasmachines

1

Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos – best getest
Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Beoordeling: 4,9/5
Adviesverkoopprijs: € 1.499,-


Bekijk en bestel meteen op Bol.com
Bekijk en bestel meteen bij Coolblue

Naar de testresultaten

2

Bosch WAU28S01NL – beste prijs / kwaliteit
Bosch WAU28S01NL

Beoordeling: 4,8/5
Adviesverkoopprijs: € 649,-


Bekijk en bestel meteen op Bol.com
Bekijk en bestel meteen bij Coolblue

Naar de testresultaten

3

Samsung WW90TA049AE EcoBubble – duurzame keuze
Beste wasmachine - Samsung WW90TA049AE EcoBubble

Beoordeling: 4,4/5
Adviesverkoopprijs: € 578,99


Bekijk en bestel meteen op Bol.com
Bekijk en bestel meteen bij Coolblue

Naar de testresultaten

4

Siemens WM14VMH0NL
Beste wasmachine - Siemens WM14VMH0NL

Beoordeling: 4,6/5
Adviesverkoopprijs: € 799,-


Bekijk en bestel meteen op Bol.com
Bekijk en bestel meteen bij Coolblue

Naar de testresultaten

5

AEG L8FEOKOMIX
Beste wasmachine - AEG L8FEOKOMIX

Beoordeling: 4,5/5
Adviesverkoopprijs: € 749,-

Bekijk en bestel meteen op Bol.com
Bekijk en bestel meteen bij Coolblue

Naar de testresultaten

De testresultaten

Best geteste wasmachine

1. Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos – best getest

Adviesverkoopprijs: € 1.499,-
Met waterbesparende PowerWash 2.0 functie
TwinDos doseert je wasmiddel automatisch, waardoor je kleding langer mooi blijft!
Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos

Design
Wasprogramma’s
Energielabel
Functies
Extra’s

Beoordeling

Wie op zoek is naar een echte alleskunner onder de wasmachines, komt gegarandeerd bij de Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos uit! Met een trommelcapaciteit van 9 kilo, een 1600 toeren motor, uiteenlopende wasprogramma’s en tal van extra functies is je kleding snel weer schoon en fris. Grote wasjes, kleine wasjes… ze kunnen allemaal in deze wasmachine!

De Miele PowerWash 2.0 & TwinDos blinkt vooral uit in de extra functies die deze machine biedt. Zo kun je hem bijvoorbeeld connecten via wifi en je wasmachine met je smartphone of tablet bedienen. Met het PowerWash 2.0 systeem wordt de watertoevoer gecontroleerd. Een duurzame functie, die ervoor zorgt dat je nooit meer water gebruikt dan nodig. Daarnaast beschikken alle Miele-wasmachines over een intelligente automatische beladingsherkenning. Dit systeem analyseert de gemiddelde belading en gebruik tnooit meer water en energie dan nodig is voor een optimaal wasresultaat.

De wasprogramma’s van de PowerWash 2.0 & TwinDos bieden tal van mogelijkheden. De maximale wastemperatuur is 90 graden en er zijn speciale programma’s voor anti-kreuk, donker textiel / jeans,  fijne was, katoen, outdoorkleding impregneren, overhemden, synthetisch en wol. Deze wasmachine heeft een energielabel A.

Bekijk en bestel bij Coolblue

4.9

Beste wasmachine voor 2 personen

2. Bosch WAU28S01NL – beste prijs / kwaliteit

Adviesverkoopprijs € 649,-
Automatische dosering van je wasmiddel
Met ActiveWater functie voor duurzaam waterverbruik
Bosch WAU28S01NL

Design
Wasprogramma’s
Energielabel
Functies
Extra’s

Beoordeling

De Bosch WAU28S01NL is de beste wasmachine in onze lijst als het gaat om prijs / kwaliteit. Met de WAU28S01NL biedt het Duitse technologiebedrijf veel voor weinig. Met de i-DOS automatische wasmiddeldosering gebruik je nooit meer teveel wasmiddel en de watersensoren zorgen ervoor dat je waterverbruik en wasprogramma automatisch worden aangepast. De ideale wasmachine voor gezinnen die op zoek zijn naar een zuinige en betaalbare alleskunner!

De WAU28S01NL heeft verschillende wasprogramma’s. Standaard programma’s: katoen, kreukherstellend, fijne was/zijde en wol. En een automatisch programma: sensorgestuurd wassen en doseren. Wil je snel een kort programma draaien? Dan kies je voor het SpeedPerfect programma, waarmee je tot 65% sneller kan wassen met hetzelfde stralend frisse resultaat. Verder is er een speciaal trommelreinigingsprogramma. De wasmachine geeft je een seintje als de trommel vies is, waarna je eenmalig het reinigingsprogramma draait.

De Vario-trommel beschermt je kleding maximaal tegen slijtage. Je broeken, shirts en vesten komen zelfs na tientallen keren wassen als nieuw uit de trommel! Onze beste prijs / kwaliteit wasmachine heeft een energielabel A.

Bekijk en bestel bij Coolblue

4.8

De beste duurzame wasmachine

3. Samsung WW90TA049AE EcoBubble – duurzame keuze

Adviesverkoopprijs € 578,99
Was je kleding op lage temperaturen stralend schoon met schuimbellen!
Een zeer zuinige wasmachine
Beste wasmachine - Samsung WW90TA049AE EcoBubble

Design
Wasprogramma’s
Energielabel
Functies
Extra’s

Beoordeling

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble is een bijzonder model. Een wasmachine waarmee Samsung met behulp van innovatieve snufjes stappen maakt richting een duurzame toekomst in de wereld van wassen. De unieke Eco Bubble-techniek mengt water en wasmiddel met lucht en blaast dit als schuim de trommel in. Schuim wordt sneller opgenomen in je kleding waardoor het dieper wordt gereinigd. Hierdoor kun je ook op lagere temperaturen hygiënisch schoon wassen.

De EcoBubble heeft een energielabel A en is voor slechts € 578,99 een goedkoop model onder de groene wasmachines! Hij beschikt over een digital inverter motor. Deze is stiller, krachtiger en energiezuiniger. Fabrikant Samsung heeft zoveel vertrouwen in de capaciteit dat je maar liefst 10 jaar garantie krijgt op de motor van een nieuwe WW90TA049AE EcoBubble.

Een andere unieke eigenschap van de Samsung EcoBubble is de Diamond Drum-wastrommel. Het bijzondere design vermindert kreukvorming en voorkomt dat kleding blijft haken en beschadigt. Onze was kwam zo flawless uit de trommel dat we zelfs de linnen broeken niet hoefden te strijken!

En je kunt je was niet alleen schoon bubbelen met deze wasmachine, maar ook stomen. De stoom dringt snel door in de diepere lagen van de kleding en verwijdert vuil en bacteriën. Dit programma is perfect voor mensen met kinderen en huisdieren, die vervelende vlekken en haren achterlaten op de kleding!

Bekijk en bestel bij Coolblue

4.4

Beste basic wasmachine

4. Siemens WM14VMH0NL

Adviesverkoopprijs € 799,-
Tot 65 procent sneller wassen
Op afstand te bedienen met de Home Connect app
Beste wasmachine - Siemens WM14VMH0NL

Design
Wasprogramma’s
Energielabel
Functies
Extra’s

Beoordeling

De Siemens WM14VMH0NL is een efficiënte vlekverwijderaar. Een wasmachine met een capaciteit van 9 kilo, waar een gemiddeld huishouden meer dan genoeg aan heeft. Hij zorgt ervoor dat zelfs de meest hardnekkige vlekken worden verwijderd en dat de slijtage van het textiel tot een minimum wordt beperkt. Het waterPefect Plus-systeem gaat op een duurzame en verantwoorde manier met water om. Goed voor je was en goed voor je portemonnee dus!

De WM14VMH0NLheeft verschillende wasprogramma’s. Een speciaal anti-vlekken programma bijvoorbeeld, tegen de vier meest voorkomende vlekken: boter/olie, bloed, rode wijn en grasvlekken. En een AllergiePlus programma, dat voor een extra hygiënisch resultaat zorgt en ideaal is voor mensen met huidallergieën. De temperatuur wordt tijdens de wasprogramma’s aangepast aan je waswensen en de soort vlek.

Net als de meeste andere 2021-modellen, kun je ook de Siemens WM14VMH0NL via wifi aan een app verbinden. Zo zet je bijvoorbeeld op het werk alvast de wasmachine aan met je smartphone en kun je het thuis meteen schoon en fris uit de trommel halen. Een mooie aanvulling op je smarthome-collectie en de mogelijkheid om extra voordelig te wassen, door een timer in te stellen tijdens de daluren bijvoorbeeld.

Een ander handig huis-, tuin- en keukensnufje is de bijvulfunctie, want hoe vaak komt het niet voor dat je een kledingstuk vergeten bent! Met deze wasmachine kun je tijdens het wassen nog extra kledingstukken toevoegen.

Bekijk en bestel bij Coolblue

4.6

Extra luxe wasmachine

5. AEG L8FEOKOMIX – extra luxe wasmachine

Adviesverkoopprijs € 799,-
10 wasprogramma’s
Met ProSense beladingssensor en ProSteam functie
Beste wasmachine - AEG L8FEOKOMIX

Design
Wasprogramma’s
Energielabel
Functies
Extra’s

Beoordeling

Ben je op zoek naar een extra luxe wasmachine? Eén die genoeg power heeft om in no time het wasgoed van jullie hele gezin weg te werken, maar ook energiezuinig is? Gevonden! De AEG L8FEOKOMIX is een 1600 toeren wasmachine en heeft een trommelcapaciteit van 9 kilo. Met de innovatieve ProSense beladingssensor meet de wasmachine hoe vol de trommel zit. Het wasprogramma en de hoeveelheid water wordt hier vervolgens automatisch op aangepast.

Deze extra luxe AEG wasmachine beschikt over 10 wasprogramma’s. Voor kleine wasjes is de ProSteam functie ideaal. Hiermee wordt je kleding simpel en snel schoon gestoomd. De ProSteam functie is ook geschikt voor kwetsbare kledingstukken, die je normaal gesproken naar de stomerij brengt. Blouses, pakken en galajurken bijvoorbeeld,

Een andere slimme functie van de AEG L8FEOKOMIX is de zogenaamde ÖKOMix technologie. Dit zorgt ervoor dat het wasmiddel eerst in het water wordt opgelost, zodat het zich beter kan verspreiden en kleding intens wordt gereinigd.

De AEG L8FEOKOMIX is een extra luxe machine met een energielabel A, voor de prijs van een basismodel. Een echte aanrader voor mensen die op zoek zijn naar de beste prijs en een wasmachine die jaren meegaat!

Bekijk en bestel bij Coolblue

4.5

Welke wasmachines zijn er?

Waar we ooit van een teiltje naar de wasserette en de eerste (semi)automatische wasmachines in huis (halverwege de jaren 60) evolueerden, kies je als consument tegenwoordig uit een breed aanbod aan witgoed. De wasmachine groeit met zijn tijd mee en voldoet tegenwoordig aan alle hedendaagse verwachtingen. Hierbij kun je denken aan: zuinige wasprogramma’s, smartfuncties via een app, stoomprogramma’s en andere innovatieve oplossingen voor de ultieme reiniging. Er zijn uiteenlopende merken, bekende voorbeelden zijn: Bosch, Siemens, Samsung, AEG en Whirlpool.

Hoe kies je de beste wasmachine?

De beste wasmachine kies je op basis van jouw waswensen. Wil je snel en veel kunnen wassen of kies je voor duurzaam? Om je keuzestress in de wirwar aan wasmachines een beetje te verlichten, hebben wij de 5 belangrijkste consumentenwensen + alle mogelijkheden voor je op een rij gezet.

📏 Het formaat

Size does matter in de wereld van wasmachines! Denk voor aankoop goed na over waar je hem wilt plaatsen en meet de ruimte nauwkeurig op. Houd hierbij ook rekening met de nodige ruimte rondom. Je moet het afvoerwerk ook nog aansluiten en de deur van de trommel goed kunnen openen!

🔌 Het energieverbruik

Duurzaamheid is geen trend meer, maar de norm anno 2021! Steeds meer consumenten kiezen daarom voor een energiezuinige wasmachine. Hoe zuinig een machine is, kun je aflezen op het energielabel. Elke wasmachine in Europa is verplicht voorzien van een dergelijk label. A+++ is het zuinigst en G de diesel onder de wasmachines. 

🌪️ Het toerental van de wasmachine

Het toerental van de wasmachine zegt iets over de snelheid waarmee de trommel draait. Hoe meer toeren, hoe harder de trommel draait en hoe droger je was uit de machine komt. De meeste wasmachines hebben maximaal 1.400 tot 1.600 toeren. Tip: draai je was niet te vaak op de hoogste stand, dit kost extra energie en zorgt ervoor dat je kleding sneller slijt.

💤 Het geluidsniveau

Doe je vaak ‘s nachts de was, omdat je dan profiteert van voordelige daluren voor gas en licht? Dan zit je niet te wachten op een wasmachine die de hele buurt wakker bonkt! Veel consumenten vinden het geluidsniveau een punt van aandacht bij hun keuze voor de beste wasmachine. Het geluidsniveau van wasmachines wordt aangegeven in decibellen (DB). Er zijn speciale stille wasmachines, die minder dan 75 decibel aan geluid produceren op de centrifugestand. En er zijn ook machines met stille wasprogramma’s voor ‘s nachts.

🤖 De trommelcapaciteit

Voor mensen die veel was hebben, gezinnen bijvoorbeeld, is de trommelcapaciteit van belang. Met andere woorden: hoeveel kilo kleding kun je per keer wassen? De gemiddelde trommelcapaciteit is 7 kilo. Er zijn ook goedkopere modellen met een inhoud van 5 á 6 kilo en krachtpatsers die met gemak 8 tot 12 kilo was wegdraaien.

Veelgestelde vragen over wasmachines

Bij Reviewkoning zien we veel vragen voorbij komen over wasmachines. Speciaal voor jou hebben we deze vragen gebundeld en de meest voorkomende vragen beantwoorden we hier voor je!

 1. Wat doe je met je oude wasmachine?

  Allereerst kun je proberen om je oude wasmachine te verkopen via Marktplaats. Hierdoor kun je er niet alleen nog een leuk zakcentje aan overhouden; je bent ook nog een duurzaam bezig! Is jouw wasmachine zo oud, dat -ie niet meer te verkopen is, dan nemen partijen als Bol.com en Coolblue je oude trommel over het algemeen gewoon mee. Ten derde kun je vaak ook nog terecht bij een bedrijf voor metaal-recycling. Met een beetje geluk halen ze het apparaat gratis op!

 2. Waarom moet een wasmachine waterpas staan?

  Ja, deze vraag verbaasde ons ook enigszins. Want, dat is best logisch natuurlijk. Je wasmachine moet waterpas staan omdat hij anders gaat bewegen en/of “lopen”.

 3. Wat is de beste ondergrond voor een wasmachine?

  Voor de stabiliteit van een wasmachine is het erg belangrijk dat je de wasmachine op een stevige ondergrond zet. Doe je dat niet, dan heb je kans dat de wasmachine gaat bewegen of zelfs “lopen” tijdens het centrifugeren. Een betonnenvloer is het meest geschikt las ondergrond. Laminaat of een houten vloer is over het algemeen minder geschikt. Zorg er dan voor dat je een betonnenplaat van minimaal 3 cm onder de wasmachine plaatst.

 4. Hoeveel kost een wasmachine gemiddeld?

  Niet-commerciële, volwaardige wasmachines kosten tussen de 250 en 2.100 euro. Wij raden aan minimaal 400 euro uit te geven voor een full-size model om een betrouwbare wasmachine te kopen die meerdere jaren mee gaat. Als u een wasmachine met veel functies wilt, met stoomcycli, slimme functionaliteit en een modern ogend ontwerp, dan loopt de prijs zo op tot 1.000 euro of meer.

 5. Hoe maak je een wasmachine schoon?

  Zeep bouwt resten en schuim op, die uiteindelijk kunnen veranderen in schimmel, dus je zult je wasmachine af en toe willen schoonmaken. We raden je aan je wasmachine te vullen met heet water en er een beetje azijn en zuiveringszout door te mengen om hem schoon te maken.

 6. Welke wasmachine merken zijn het meest betrouwbaar?

  AE, Samsung en Miele zijn de meest betrouwbare merken van wasmachines volgens onze tests. Deze wasmachines zullen over het algemeen het minst snel een onderhoudsbeurt nodig hebben én de wasmachines van deze merken hebben vaak de hoogste gemiddelde klantbeoordeling.

 7. Is het slim om een wasmachine op een wasdroger te stapelen?

  Het stapelen van een droger bovenop een wasmachine is een geweldige manier om ruimte te besparen in de wasruimte. Maar het stapelen van de twee is een stuk moeilijker dan het klinkt. Je moet ervoor zorgen dat de machines goed vastzitten, zodat ze door trillingen niet gaan tuimelen. Daarnaast moet je zorgen voor de juiste ontluchting. Er zijn verschillende kits beschikbaar om een droger op een wasmachine te stapelen. Hier vind je een overzicht van goede stapelkits.

 8. Hoe lang gaat een wasmachine gemiddeld mee?

  De gemiddelde levensduur van een nieuwe wasmachine is ongeveer 11 jaar. Dus als je je wasmachine vóór 2010 hebt gekocht, dan wordt het allicht eens tijd voor vervanging. Oudere modellen zijn lang niet zo energie- en waterzuinig als de huidige modellen. Dus je mag er vanuit gaan dat je elektriciteitsrekening omlaag gaat als je overgaat tot de aankoop van een nieuwe wasmachine.

Heb jij je keuze gemaakt? Go for it! Wil jij nog verder oriënteren? Bekijk hieronder dan nóg meer wasmachines!

Marlouk

Reviewkoninging van beroep. Zorgt ervoor dat jij geen kat in de zak koopt😻.

Delen maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *