Rolfstone Nova Sport Review

Rolfstone Nova Sport Review

Rolfstone vroeg mij om hun Nova Sport draadloze oordopjes uit te proberen en te beoordelen. Aangezien ik al behoorlijk wat draadloze oordopjes heb uitgeprobeerd en beoordeeld is dat voor Reviewkoning natuurlijk geen probleem. En hoewel dit weliswaar een advertorial betreft, is het natuurlijk wel een objectieve beoordeling. Ontdek hier de Rolfstone Nova Sport review.

Samenvatting

Rolfstone Nova Sport
rolfstone-nova-sport-review

Review door: Marijn
Adviesverkoopprijs: € 79

Geluidskwaliteit
Draagcomfort
Accuduur
Design
Extra’s

4.3

Wat zit er in de doos?

De Rolfstone Nova draadloze oordopjes zitten in een mooie verpakking die premium aanvoelt. Eenmaal ontdaan van het plastic en het doosje geopend valt de matzwarte, met logo bedrukte, oplaadcase gelijk op. De case heeft een magnetische sluiting, zoals de meeste oplaadcases van draadloze oordopjes. De oordopjes in de oplaadcase zijn voorzien van zogenaamde in-ear eartips en wingtips. Wingtips zijn een soort rubberen vleugeltjes die je in je oorschelp legt waardoor ze beter zouden moeten blijven zitten tijdens het sporten. Of dit echt zo is, dat lees je verderop.

Verder zit er een klein doosje in de verpakking. Hier vind je twee extra wing- en eartips in verschillende maten en een oplaadkabel om de case mee op te laden. Ten slotte zit er nog een gebruiksaanwijzing bij die je waarschijnlijk niet nodig gaat hebben.

Voor- en nadelen op een rijtje

Testoordeel

Geluidskwaliteit

Eigenlijk kunnen we hier heel kort over zijn; de geluidskwaliteit is echt subliem voor deze prijsklasse. Zowel hoge als lage tonen klinken helder en er is geen sprake van dat een van de twee de overhand neemt. Zowel bij genres als jazz of klassiek, waar hoge tonen de boventoon voeren, als bij genres als hip-hop en house is het geluid erg goed. Ook podcasts klinken erg goed. Er zijn misschien oordopjes met nog voller geluid (zoals de Bose Soundsport of AirPods Pro), maar die zitten dan ook in een hele andere prijsklasse.

Draagcomfort

Wat gelijk opvalt aan de oordopjes zijn de wingtips. Wat mij betreft zijn deze wingtips voor sport-oordopjes echt een must. Waar de Airpods of de Earfun Air nog wel eens uitvallen als je aan het hardlopen bent, liggen deze sportoordopjes van Rolfstone erg stevig in mijn oor.

Deze oortjes zijn zogenaamde in-ear oordopjes, wat betekent dat je de eartips (ook wel earbuds genoemd) echt in je oor moet drukken. Je moet echt goed drukken, eigenlijk totdat je het gevoel hebt dat ze stevig zitten. Krijg je dat niet voor elkaar? Probeer dan een andere eartip maat. Als je het in-ear type niet gewend bent, dan moet je hier even aan wennen. Maar geloof me, dit went. Het grote voordeel is dat ze een stuk steviger in je oor zitten dan bijvoorbeeld de AirPods (2) van Apple.

Dat ze zo stevig zitten komt mede dankzij de wingtips. Klein minpuntje vind dat je ze wel echt in je oren voelt zitten. Dit gevoel went ook wel maar gaat, tot op heden, niet helemaal weg. Maar dit “probleem” is eigenlijk inherent aan in-ear oordopjes en zal wellicht niet voor iedereen gelden.

Accuduur

De accuduur is goed te noemen. Oordopjes als de Earfun Air en de AirPods Pro hebben een iets langere accuduur maar de Rolfstone Nova Sport kunnen, met een totale speelduur van 20 uur (incl. case), prima wedijveren met de best geteste draadloze oordopjes:
– Apple Airpods Pro > 24 uur
– Bose Soundsport > 20 uur
– Samsung Galaxy Buds > 29 uur
– Apple AirPods 2 > 12 uur

Design

Draadloze oordopjes zijn nog net geen mode-accessoire maar ik verdenk 90% van de mensen ervan dat ze draadloze oordopjes ook in doen zonder dat ze muziek luisteren. Puur omdat ze het een tof accessoire vinden. Tot die groep behoor ik weliswaar niet maar toch vind ik design zeker een factor bij het kiezen van de beste draadloze oordopjes.
De oortjes van Rolfstone zijn stijlvol, daar is niets mis mee. Mijn voorkeur qua design gaat op de een of andere manier toch uit naar de Apple Airpods (Pro). Misschien komt het omdat die als een van de weinigen wit zijn. Maar je hoeft je zeker niet te schamen met deze oordopjes in je oren; 4 / 5 sterren.

Extra’s

Op extra’s scoort dit oordopje bovengemiddeld. Wist je dat de Rolfstone Nova Sport een IPX-64 certigiciering heeft? Dat betekent dat ze stof- en spatwaterdicht zijn. Zweet jij tijdens het sporten als een otter? Dan hoef je je dus geen zorgen te maken over waterschade. Hetzelfde geldt voor hardlopen in de regen.

Daarnaast levert Rolfstone verschillende maten ear- en wingtips mee in de verpakking waardoor je er zeker van kan zijn dat ze ook in jouw oren passen. Ja, ook als je bloemkooloren hebt 😉.

Heeft deze Rolfstone Nova Sport review je overtuigd? Bekijk en bestel dit product dan op Bol.com.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0